معاون اداره کل نظارت بر فراورده های غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو عنوان کرد: «درج برچسب نشانگر رنگی تغذیهای، ضامن سلامتی جامعه است.»
سهیل اسکندری گفت: «بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، فشارخون، چربی خون، سکتههای قلبی و مغزی، سرطانها و غیره از جمله بیماریهایی هستند که رابطه مستقیم با مصرف نمک، شکر و روغن دارند.»
وی افزود: «افزایش چاقی، اضافه وزن از جمله چالشهای پیش روی نظام سلامت کشور است که با آن دست و پنجه نرم میکند.»
اسکندری گفت: «برچسب نشانگر رنگی تغذیهای سازمان غذا و دارو با توجه به اهمیت ایمنی، کنترل غذا و فرآوردههای غذایی قبل از ورود به بازار از مدتها قبل طرح درج نشانگر رنگی تغذیهای را بر روی محصولات غذایی اجرایی کرده است که مصرف کنندگان میتوانند با مراجعه به برچسب ماده غذایی به راحتی از میزان قند، چربی و نمک محصول مورد استفاده مطلع شوند و آگاهانه متناسب با وضعیت جسمانی خود و برای حفظ سلامتی خود اقدام به خرید و مصرف مواد غذایی کنند.»
معاون اداره کل نظارت بر فراوردههای غذایی آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو افزود: «بر اساس این طرح کلیه محصولات غذایی و آشامیدنی تولیدی و وارداتی باید نسبت به درج این نشانگر رنگی تغذیهای اقدام کنند.»
اسکندری اظهار کرد: «چربیهای ترانس همان چربیهایی هستند که در روغن نباتی، سوسیس، ناگت و سیب زمینی سرخ شده موجود است، همچنین از جمله محصولاتی که حاوی نسبت بالایی از چربی اشباع هستند میتوان به محصولات حیوانی نظیر خامه، پنیر، کره، روغن، پیه و چربی خوک اشاره کرد، اما در برخی از محصولات گیاهی نیز، همانند روغن خرما، نارگیل و پنبه دانه یافت میشود.»
وی عنوان کرد: «از جمله مضرات مصرف این نوع چربی ها افزایش کلسترول مضر یا به عبارت تخصصی تر (LDL) و کاهش کلسترول مفید(HDL) است و نتیجه این امر افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی است. همچنین این چربیها میزان تریگلیسریدها (چربی دیگر موجود در خون) را بالا میبرند.»
اسکندری گفت: «میزان بالای تری گلیسرید نیز در سخت شدن دیواره شریان ها (تصلب شرایین) که زمینه بیماری قلبی را فراهم میکند، موثر است، همچنین چربی های ترانس باعث ایجاد التهاب در دیواره عروق میشوند و از این راه نیز در ایجاد پلاکهای چربی و انسداد رگهای خونی قلب نقش دارند.»