ممکن است در قفسه فروشگاهها با آب مقطر در کنار آب تصفیهشده و آب معدنی روبرو شوید، اما تفاوت آب مقطر با سایر آبها چیست؟
افراد از دوران باستان از طریق فرآیند تقطیر- فرآیند جوشاندن آب در انبیق و بعد گردآوردن بخار متراکم- به تهیه آب مقطر میپرداختهاند.
هنگامی که آب تبخیر میشود، ناخالصیهای آن به جای میماند. این کار هم میکروبهای زیانبار را از آب میزداید و هم موادمعدنی بیضرر (و مفید) مانند کلسیم و منیزیم را از آن جدا میکند. تصفیه کردن آب میکروبهای آن را میزداید، اما موادمعدنی را به جای میگذارد. آب معدنی یا آب چشمه از نوعی فیلتر طبیعی- سنگ و شنها میگذرد و حاوی مقدار زیادی موادمعدنی است.
آب تصفیهشده و آب معدنی با توجه به محتوای موادمعدنیشان مزه مطبوعتری نسبت به آب مقطر دارند که مزه خنثی و بیرایحه دارد. برخی افراد مدعی هستند که نبودن موادمعدنی در آب مقطر باعث میشود نوشندگان آن از موادمغذی حیاتی محروم شوند، اما پژوهشگران میگویند، اکثریت این موادمعدنی را میتوان از غذا هم به دست آورد.
منبع: WebMD