اغلب ما با مضرات مصرف بیش از حد کربوهیدراتها، خصوصا انواع غیرسالم آنها یعنی فرآوری شده آشنا هستیم، زیرا باعث افزایش وزن و مشکلات سلامت میشوند. حال محققان نشان دادهاند عدم مصرف نوشیدنیهای شیرین و غذاهای فرآوری شده میتواند خطر بروز سرطان را نیز کاهش دهد. این نتایج پیشنهاد میکنند که مصرف نوشیدنیهای شیرین و خوردن غذاهای فرآوری شده میتواند شانس ابتلا به سرطان پروستات را 2 تا 3 برابر کند، در حالی که مصرف حبوبات، میوهها و سبزیجات خطر سرطان پستان را تا دوسوم کاهش دهد.
مطالعات پیشین نیز ارتباط مصرف بیش از اندازه کربوهیدراتهای تصفیه شده را با تعدادی از عوارض جانبی سلامت، به دلیل انباشت چربی در بدن و به همزدن تنظیم انسولین و گلوکز، گزارش کرده بودند. این عوامل خود از فاکتورهای بالقوه خطر سرطان هستند. دادههای به دست آمده از این مطالعه نشان دادهاند که ارتباط قوی میان مصرف کربوهیدراتهای بسیار فرآوری شده و سرطان پروستات وجود دارد. مصرف منظم غذاهایی که بار گلیسمیک بالایی دارند، خطر سرطان پروستات را تا 88 درصد بیشتر میکنند، در حالی که مصرف غذاهایی با بار گلیسمیک پائین، با 67 درصد کاهش شیوع سرطان پستان همراه هستند.