گر چه نوشیدن قهوه میتواند بسیار مطبوع باشد، برخی از افراد به تاثیرات کافئین موجود در آن حساس هستند یا به دلیل بیماری نباید کافئین مصرف کنند.
دانشمندان برای افرادی مزه قهوه را دوست دارند، اما نمیتوانند تاثیرات کافئین مانند عصبیشدن را تحمل کنند، راههایی را برای خارج کردن کافئین یا کافئینزدایی (decaffeination) از دانههای قهوه ابداع کردهاند. در رایجترین شیوه که «استخراج حلال» نام دارد، دانههای قهوه بخار داده میشوند تا رطوبت آنها افزایش داده شود. کافئین حلشده در آب به سطح دانههای قهوه میآید و با استفاده از یک حلال آلی مانند متیلن کلراید شسته میشود.
این دانههای قهوه کافئینزدایی شده سپس خشک میشوند و به بازار فرستاده میشوند. کافئینزدایی ممکن است، روی کاکائو، برگهای چای یا سایر مواد حاوی کافئین هم انجام شود. نوشیدنیهای کافئینزداییشده معمولا فقط حاوی ۱ تا درصد محتوای اولیه کافئین خود هستند، ولی بررسیها نشان داده است، برخی از موارد با وجود برچسب کافئینزداییشده بر روی فراورده تا ۲۰ درصد محتوای اولیه کافئین در آن باقی مانده است. بنابراین افرادی که قصد دارند کافئین را از رژیم غذاییشان حذف کنند، باید بدانند عنوان کافئینزداییشده روی فراورده به معنای عاری از کافئین بودن آن نیست. نوشابههای گازدار هم ممکن است با برچسب کافئینزداییشده عرضه شوند، اما در این مورد اصطلاح بدونکافئین بهتر از کافئینزداییشده است، زیرا اصطلاح اخیر به معنای آن است که زمانی کافئین در فراورده وجود داشته است.
منبع: LiveScience