سپید: بر اساس پژوهشی جدید، خوردن هویج خطر ابتلا به برخی از انواع سرطان پستان را تا ۵۹ درصد کاهش میدهد. این اثر وابسته به کاروتن است؛ مادهای که به هویج رنگ نارنجی خاصی میدهد. کاروتن در سایر سبزیها مانند اسفناج، فلفل قرمز و سیبزمینی شیرین نیز وجود دارد. یک مطالعه بینالمللی، پس از بررسی رژیم غذایی ۳۰۰۴ زن اروپایی که نیمی از آنها مبتلا به سرطان پستان و نیمی دیگر سالم بودند، این رابطه را نشان میدهد.
آنان پی بردند خانمهایی که مقدار بیشتری از غذاهای حاوی کاروتن فراوان را مصرف میکنند نسبت به کسانی که این غذاها را نمیخورند، بین ۳۹ تا ۵۹ درصد کمتر احتمال دارد به سرطانهای سینه غیر حساس به هورمون مبتلا شوند. تعداد زیادی از افرادی که در این تحقیق شرکت کردند، سرطان پستان از نوع گیرنده استروژن منفی داشتند. درمان این گونه از سرطان از اشکال شایع دیگری که هورمون زنانه استروژن ایجاد میکند، سختتر است. به گفته محققان، هر دو نوع بتا کاروتن و آلفا کاروتن تاثیر مثبت دارند؛ اگرچه بتا کاروتن اثر بیشتری میگذارد. دکتر ریچارد برکس از موسسه BreasCancer Now میگوید: «هرکسی میتواند خطر ابتلا به سرطان پستان و بسیاری از بیماریهای دیگر را از طریق انتخاب یک سبک زندگی سالم نظیر حفظ وزن سلامت، داشتن رژیم غذایی متنوع و متعادل، تحرک بیشتر و عدم مصرف الکل کاهش دهد.»