برای بهبود وضعیت کلسترول خونتان گردو بخورید
7 February 2016 ساعت: 17:2
7 February 2016 ساعت: 17:2
مطالعه جدیدی که از سوی دانشگاه کالیفرنیا انجام شده نشان میدهد که داشتن رژیم غذایی سرشار از چربیهای سالم و غنی از گردو در بهبود وضعیت کلسترول خون موثر است.
به گزارش ریلکس نیوز این گروه از محققان با همکاری 245 زن دارای اضافهوزن و چاق در یک برنامه کاهش وزن یکساله، نگاهی دقیقتری به رژیم غذایی و تاثیرات آن بر میزان چربی خون انداختند.
مشارکتکنندگان به شکل تصادفی به سه گروه با رژیمهای غذایی متفاوت تقسیمبندی شدند: یک گروه دارای رژیم غذایی با چربی کم و کربوهیدرات بالا، گروه دیگر دارای رژیم غذایی با چربی بالا و کربوهیدرات کم و درنهایت گروه سوم دارای رژیم غذایی با چربی زیاد، کربوهیدرات کم و سرشار از گردو- منبع مهمی از اسیدهای چرب چنداشباع نشده است، بودند.
در ابتدای این تحقیق برای اندازهگیری میزان کلسترول نمونههای خون گرفته شد و این عمل شش ماه بعد تکرار شد. دادههای بهدستآمده شش ماه بعد از اولین آزمایشها نشان داد که هر سه گروه میزان مشابهی وزن کم کردند و این میزان تقریباً 8 درصد بهطور متوسط بود.
بااینحال زمانی که بهطور خاص به میزان کلسترول مشارکتکنندگان پرداخته شد، کسانی که از رژیم چربی زیاد، کربوهیدرات کم و گردوی فراوان استفاده کرده بودند که سرشار از اسیدهای چرب چنداشباعنشده است، بیشترین تاثیرات را بر میزان چربی خون تجربه کردند LDL یا همان کلسترول بد آنها پایین آمده بود و میزان HDL یا کلسترول خوب آنها افزایش پیدا کرده بود.
این گروه همچنین حساسیت افراد مشارکتکننده به انسولین را اندازهگیری کردند؛ افرادی که اضافهوزن داشتند، اغلب تا اندازهای مقاومت به انسولین نشان میدادند؛ عارضهای که در آن سلولهای بدن در برابر هورمون انسولین از خود مقاومت نشان میدهند، با احتمال ابتلا به دیابت و سرطان ارتباط دارد.
این یافتهها همچنین نشان داد زنانی که به انسولین حساس بودند، بیشترین کاهش وزن به دنبال مصرف رژیم چربی کم و کربوهیدرات بالا را تجربه کرده بودند، اما این رژیم غذایی نیز مانند رژیم غذایی با چربی زیاد و کربوهیدرات کم، فاقد اثرات سودمندی بود که رژیم غذایی حاوی گردو در افراد ایجاد کرده بود.
این مطالعه در ژورنال انجمن قلب آمریکا منتشر شده است.
مشارکتکنندگان به شکل تصادفی به سه گروه با رژیمهای غذایی متفاوت تقسیمبندی شدند: یک گروه دارای رژیم غذایی با چربی کم و کربوهیدرات بالا، گروه دیگر دارای رژیم غذایی با چربی بالا و کربوهیدرات کم و درنهایت گروه سوم دارای رژیم غذایی با چربی زیاد، کربوهیدرات کم و سرشار از گردو- منبع مهمی از اسیدهای چرب چنداشباع نشده است، بودند.
در ابتدای این تحقیق برای اندازهگیری میزان کلسترول نمونههای خون گرفته شد و این عمل شش ماه بعد تکرار شد. دادههای بهدستآمده شش ماه بعد از اولین آزمایشها نشان داد که هر سه گروه میزان مشابهی وزن کم کردند و این میزان تقریباً 8 درصد بهطور متوسط بود.
بااینحال زمانی که بهطور خاص به میزان کلسترول مشارکتکنندگان پرداخته شد، کسانی که از رژیم چربی زیاد، کربوهیدرات کم و گردوی فراوان استفاده کرده بودند که سرشار از اسیدهای چرب چنداشباعنشده است، بیشترین تاثیرات را بر میزان چربی خون تجربه کردند LDL یا همان کلسترول بد آنها پایین آمده بود و میزان HDL یا کلسترول خوب آنها افزایش پیدا کرده بود.
این گروه همچنین حساسیت افراد مشارکتکننده به انسولین را اندازهگیری کردند؛ افرادی که اضافهوزن داشتند، اغلب تا اندازهای مقاومت به انسولین نشان میدادند؛ عارضهای که در آن سلولهای بدن در برابر هورمون انسولین از خود مقاومت نشان میدهند، با احتمال ابتلا به دیابت و سرطان ارتباط دارد.
این یافتهها همچنین نشان داد زنانی که به انسولین حساس بودند، بیشترین کاهش وزن به دنبال مصرف رژیم چربی کم و کربوهیدرات بالا را تجربه کرده بودند، اما این رژیم غذایی نیز مانند رژیم غذایی با چربی زیاد و کربوهیدرات کم، فاقد اثرات سودمندی بود که رژیم غذایی حاوی گردو در افراد ایجاد کرده بود.
این مطالعه در ژورنال انجمن قلب آمریکا منتشر شده است.
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد