غنیسازی 99درصد آرد نانواییها
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از سازمان غذا و دارو، بهروز جنت اظهار داشت: «از حدود چهار میلیون و 750هزار تن آرد تولیدی نانوایی به جز سنگک با مصرف 900هزار کیلو گرم ماده غنی سازی آرد(پرمیکس)، چهار میلیون و 690 هزار تن آن به آرد نانوایی غنی سازی شده تبدیل شده است.»
وی خاطرنشان کرد: «یکی از راههای پیشگیری از کمبود ریز مغذیها در هر کشوری غنی سازی مواد غذایی پرمصرف است و نان در کشورمان عمده غذای مردم محسوب میشود؛ بهطوری که براساس بررسیهای انجام شده سرانه مصرف نان در ایران 130کیلوگرم است.»
جنت ادامه داد: «به همین دلیل نان بهعنوان یک حامل مناسب برای غنی سازی با انواع ریزمغذیها مانند آهن و اسیدفولیک درنظر گرفته میشود.» مدیرکل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو افزود: «غنیسازی نان با آهن و اسیدفولیک هیچ تاثیر معنی داری بر رنگ و طعم آن ندارد و به همین منظور در ضابطههای مواد غذایی بهویژه آرد بازنگریهایی به عمل آمد و غنیسازی این ماده با آهن و اسید فولیک در دستورکار قرار گرفت .»
جنت خاطرنشان کرد: «پیرو همین برنامه مقدار آرد تولیدی و ماده غنی سازی آرد(پرمیکس) مصرفی بهعنوان یکی از راههای پیشگیری از کمبود ریزمغذیها در مجموع قطبهای 10گانه کشور مورد بررسی قرار گرفت تا پس از ارزیابیهای صورت گرفته از حدود چهار میلیون و 750هزار تن آرد تولیدی نانوایی به جز سنگک با مصرف 900هزار کیلو گرم پرمیکس، چهار میلیون و 690 هزار تن آن به آرد نانوایی غنی سازی شده تبدیل شود.»
وی یادآور شد: «با انجام حدود 20هزار نمونهبرداری در قطبهای 10گانه و مورد قبول واقع شدن حدود 19هزار مورد از آنها به نظر میرسد گام عملیاتی بسیار مهمی در غنی سازی آرد به عنوان ماده اصلی فرآورده غذایی استراتژیک نان، برداشته شده است.»