درباره تغذیه مردم بیشاز حد منفیبافی نکنید
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از سازمان غذا و دارو، رسول دیناروند با اشاره به اولویتهای تغذیهای در کشور، سلامت غذا را نخستین مسئله عنوان کرد و پرخوری و فقر غذایی را از جمله مشکلات در این حوزه دانست و گفت: «درحال حاضر کمتر از پنج درصد از افراد جامعه ما، کالری مورد نیاز بدن خود را دریافت نمیکنند که این مسئله درحال پیگیری است، اما شایعترین مشکلات تغذیهای در کشور ایران معضل پرخوری و مصرف بیش از معمول غذا است که همین امر موجبات رنج چاقی 14درصد از مردان و 30درصد زنان را فراهم آورده است کما اینکه 50درصد از مردم ما اضافه وزن دارند.»
دیناروند با اشاره به موضوع مهم ایمنی غذا به اولویت وزات بهداشت در اینباره اشاره کرد و افزود: «در ابتدا برآنیم با تدابیری که میاندیشیم غذای سفرههای مردم از سلامتی لازم برخوردار باشد. مردم ایران 2.5برابر میزان مطلوب و قابل قبول یعنی پنج گرم در روز نمک مصرف میکنند. مصرف روزانه ما حدود 10.5 تا 12 گرم برآورد میشود و این درحالی است که برخی کشورها هدف خود را کاهش مصرف به 3 گرم در روز طراحی کردهاند. واقعیت این است که مصرف نمک ارتباط مستقیمی با بیماریهای قلبی و فشار خون دارد.»
دیناروند افزود: «درمورد شکر نیز مردم ایران به طور متوسط 25درصد بیشتر از میانگین جهانی مصرف میکنند و لازم است در این زمینه نیز اقداماتی در جهت کاهش مصرف صورت گیرد.» وی مصرف چربی بهعنوان یکی از منابع اصلی تامین انرژی بدن را هم مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه از میان روغنهای خوراکی، روغنهای جامد مضرترین روغنها هستند، افزود: «سرانه سالیانه مصرف چربی در ایران 18 تا 20کیلوگرم است که باید کاهش یابد. همچنین اولویت وزارت بهداشت کنترل بیماریهای غیرواگیردار است؛ ازجمله بیماریهای قلبی، ریوی، کلیوی، سرطان، دیابت و غیره که 75درصد از مرگ و میرهای کشور را باعث شده است. یکی از عوامل بیماریهای غیرواگیر، غذا و تغذیه نادرست است.»
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه فعالیتهای صورت گرفته در سازمان غذا و دارو نه حرف است و نه شعار، بلکه اقدامات عملی است که مردم شاهد آنها هستند، در تشریح نشانگرهای رنگی تغذیهای خاطر نشان کرد: «بیشاز 60درصد از فرآوردههای غذایی کشور دارای چراغ راهنمایی تغذیه شدهاند. این علامت برای راهنمایی مردم درمورد میزان موجودی چربی، نمک و شکر در فرآوردههای غذایی درنظر گرفته شده است. در این زمینه بهزودی بسیج اطلاعرسانی عمومی آغاز خواهد شد.»
وی در بخش دیگری از سخنانش به عدم استفاده از پالم در محصولات لبنی نیز اشاره کرد و گفت: «حذف این روغن از دو سال گذشته آغاز شده و بهطور کلی کاهش مصرف روغن پالم بدلیل بالا بودن اسیدهای چرب اشباع آن ادامه خواهد داشت. علاوه بر سیاست کاهش میزان مصرف اسیدهای چرب اشباع و شاید حتی مهمتر از آن، ما دنبال حذف کامل چربیهای ترانس بالا از محصولات غذایی هستیم.»
معاون وزیر بهداشت در پایان با بیان اینکه درباره تغذیه نباید بیش از حد منفی بافی شود، با استناد به گزارشاتی خاطر نشان کرد: بیشترین میانگین افزایش قد را ایرانیان با 16.5 سانتی متر داشتهاند؛ ضمن اینکه از نظر امید به زندگی زنان ما با نزدیک 80 سال و مردان با 76 سال جز کشورهای امیدوار به زندگی بالا محسوب میشوند و همه اینها ثابت میکند که علی رغم برخی اظهار نظرها، اوضاع آنگونه هم سیاه نیست و کشور ما دستاوردهای بزرگی داشته است.»