شرط سازمان غذا و دارو برای صدور مجوز ورود برنج به کشور
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از میزان، مینو حاجیان کارشناس ارشد سازمان غذا و دارو درخصوص برنامه ارتقاء ایمنی و سلامت برنج، گفت: «طرح ارتقاء ایمنی و سلامت محصول برنج در آبان سال۹۲ در دو سطح واردات و تولید داخل در سازمان غذا و دارو مصوب و به صورت کشوری ابلاغ گردید.»
حاجیان اظهار داشت: «در بخش تولید داخل، واحدهای بستهبندی برنج طی یک برنامه زمانبندی مشخص ملزم به اخذ پروانه بهداشتی ساخت یا شناسه نظارت کارگاهی شدهاند و باید ضمن ایجاد شرایط بهداشتی، الزامات برچسبگذاری را مطابق ضوابط سازمان غذا و دارو به منظور ایجاد امکان ردیابی در سطح عرضه بر روی بستهبندی رعایت نمایند.»
حاجیان ادامه داد: «درخصوص واردات نیز علاوه بر بازرسی و آزمون بر روی هر محموله برنج وارداتی در زمان ورود به کشور، این محصول از ابتدای سال۹۳ مشمول ثبت منبع گردید و فقط برای محمولههایی مجوز ورود صادر میشود که محصول خود را از مزارعی در کشور مبدا تامین کنند که واحد بستهبندی کننده آنها قابل ردیابی بوده و در واحدهای فرآوری و بستهبندی مناسب از نظر بهداشتی بستهبندی شوند.»
کارشناس ارشد اداره کل نظارت و ارزیابی فرآوردههای غذایی و آشامیدنی با منشا گیاهی سازمان غذا و دارو گفت: «با انجام ثبت منبع و محصول و اجرای طرح ردیابی برنج از کشور مبدا، محمولههای فاقد برچسبگذاری مناسب شامل عدم درج شماره پروانه بهداشتی ورود، نوع برنج، سری ساخت، تاریخ تولید و انقضاء، نام و آدرس شرکت واردکننده، اجازه ورود به کشور را ندارند.»
حاجیان افزود: «پروانه بهداشتی ورود به منظور شناسایی در سطح عرضه بوده تا بتوان درمورد عدم انطباق، رهگیری و از سطح عرضه جمعآوری و قابل پیگیری باشند.»