ارتباط آلودگی هوای محیط خانه با افزایش خطر حمله قلبی
به گزارش ساینس دیلی در مطالعهای که محققان بر اساس مشاهدات از یک جامعه محلی در شمال شرق ایران -مطالعه گروه گلستان- در سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۸ انجام دادند، مضرات قرار گرفتن در معرض آلودگیهای ناشی از سوختن نفت سفید، چوب، گازوئیل و گاز طبیعی را اندازهگیری کردند. در این پژوهش، ۵۰۰۴۵ شرکتکننده با میانگین سنی ۵۲ سال حضور داشتند که ۵۸ درصد از آنها زن بودند. ۷۴ درصد این افراد، از اقوام ترکمن بوده و ۸۰ درصد در مناطق روستایی زندگی میکردند.
شرکتکنندگان پرسشنامههایی را درباره سبک زندگی تکمیل کردند که با قرار گرفتن در معرض سوختهای خانگی برای پختوپز و گرمایش مرتبط بود. همچنین فشار خون و سایر شاخصهای بدن آنها نیز بهطور مرتب ثبت شد.
این محققان با استناد به دادههای این مطالعه، دریافتند در افرادی که از سوخت نفت سفید و گازوئیل استفاده میکنند، احتمال مرگومیر ناشی از همه عوامل طی مدت ۱۰ سال، خطر مرگ بر اثر بیماریهای قلبی و عروقی و احتمال ابتلا به بیماریهای ایسکمیک قلبی ناشی از لخته خون به ترتیب ۶، ۱۱ و ۱۴ درصد افزایش داشت.
در مقابل کسانی که از گاز طبیعی استفاده کردند در قیاس با مصرفکنندگان سایر سوختها، شش درصد کمتر با خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی مواجه بودند.
از آنجایی که بیماریهای قلبی علت اصلی مرگومیر در سراسر جهان است، دستیابی به عوامل خطر این بیماریها برای پزشکان بسیار اهمیت دارد؛ چرا که آنها میتوانند با مداخله خود به بیماران کمک کرده و جوامع جهانی را به استفاده از سوختهای پاکتر و کاهش احتمال بیماریهای قلبی عروقی وادار کنند.