۷۰درصد محتوای آبلیموها مواد افزودنی است
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از فارس، حسین رستگار در رابطه با آبلیموهای تقلبی در سطح بازار گفت: «بحث تقلبی بودن آبلیموها موضوعی که اکنون در سازمان غذا و دارو مطرح شده است قیمت یک لیتر آبلیموی طبیعی حدود 40 تا 50 تومان است که اگر به صورت صنعتی تولید شود مردم توان خرید این آبلیموها را نخواهند داشت.»
رستگار افزود: «بنابراین باید آبلیموهایی تولید شوند که مانند برخی آبمیوههای موجود در بازار خالص باشند نه اینکه مانند نوشیدنیهای میوهای که 30درصد آن آب میوه خالص و 70درصد آن آب، شکر و چیزهای مختلف دیگر باشد.» مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو ادامه داد: «آبلیموهایی که تولید شدهاند و گفته میشود تقلبی هستند مشکل سلامتی ندارند، اما از نظر کیفیت مناسب نبودهاند مثلاً 30درصد آنها آبلیموی خالص بوده و 70درصد آب و چیزهای مختلف دیگری بوده که با آن مخلوط کردهاند.»
رستگار با بیان اینکه مواد خطرناکی در این آبلیموها دیده نشده است، گفت: «ما باید آبلیموها را مثل آبمیوهها تولید کنیم چراکه اکنون آبمیوه 100درصد طبیعی داریم آبمیوه نکتار داریم که 50درصد آن طبیعی است و نوشیدنیهای میوهای که 30درصد آن آب میوه است.»
وی تصریح کرد: «درمورد آبلیموها هم باید این کار را کرد چون فردی که میخواهد لیتری 50هزار تومان هزینه کند باید آبلیموی 100درصد طبیعی خریداری کند و آن فردی که ارزانتر و لیتری 10 تا 15هزار تومان میتواند خرج کند آبلیمویی میخرد که رقیق شده و مخلوطی از چیزهای دیگر است.»
مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو اضافه کرد: «ما به دنبال این سیاست هستیم که در 3 تا 4 ماه آینده دستورالعمل تولید آبلیموهای استاندارد و خالص را تدوین کرده و آن را ابلاغ کنیم. البته پروانههایی که اکنون برای آبلیموها صادر میشود برای آبلیموهای طبیعی هستند، اما در بررسیهای انجام شده پروانه بهداشتی با محتوای آن همخوانی ندارد و در نتیجه نیاز به اصلاح است.»