در حال حاضر 8000 فارغالتحصیل کارشناس تغذیه داریم
به گزارش سپیدآنلاین، جلالالدین میرزای رزاز، با تاکید بر اینکه کارشناس تغذیه میتواند میزان مصرف دارو را کاهش دهد، گفت: «توصیههای غذایی بر اساس برنامه آموزشی برای هر بیماری وجود دارد که دیگر نیاز نیست کارشناس تغذیه میزان کالری آن را بسنجد اما بیمار بعد از آن نیاز به مراقبتهای بعدی دارد. برای مثال یک بیمار دیابتی به خصوص مبتلایان به دیابت نوع یک که نیاز به انسولین دارند در بیمارستان سه الی چهار روز بستری میشوند. آنها نیاز دارند که قند انها کنترل شود به خصوص در زمانی که میخواهند مرخص بشوند.»
رئیس انجمن تغذیه ایران با تاکید بر وابستگی تداوم مشاورههای تغذیهای در روند درمان گفت: «در بیمارستانها به خصوص در بیمارستانهای دولتی، بیمار را تنها با یک خلاصه پرونده ترخیص میکنند. بعضی از بیماران که وضعیت حساسی دارند، حتی دارویی که باید در 10 روز مصرف کنند، به دلیل اینکه 3 الی 4 روز بدون عارضه مصرف کردهاند، کنترل نمیشوند؛ چه رسد به مشاوره تغذیه! این یک واقعیت است.»
رزاز با انتقاد از کمبود کارشناس تغذیه در بیمارستان و حجم کاری آنها توضیح داد: «هر بیمارستان حداقل یک کارشناس تغذیه دارد منتها انقدر شرح وظیفه برای آنها مشخص کردهاند کردهاند که به نظر میآید 10 الی 15 نفر این امور را انجام میدهند. در آشپزخانه باش، در بالین بیمار باش، در زمان ترخیص بیمار باش، در سیسییو باش. همه اینها نیاز به بازبینی دارد.»