۱۴ میلیون دانش آموز تحت آموزش تغذیه سالم قرار میگیرند
به گزارش سپید، جلال الدین میرزای رزاز در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری معاونت تربیت بدنی وزارت آموزش و پرورش و انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با رویکرد سبک زندگی سالم دانش آموزان، افزود: «بعد از سه سال مکاتبه با وزارت آموزش و پرورش موفق به امضای تفاهمنامه همکاری شدهایم و توانستیم با توجه به جمعیت ۱۴ میلیونی دانش آموز و یک میلیون معلم و خانوادههای آنها نیمی از جمعیت کشور را تحت پوشش تغذیهای قرار دهیم.»
وی ادامه داد: «دستگاههایی مانند وزارت بهداشت، جهادکشاورزی و سازمانهای دیگر که تامین مایحتاج اولیه را به عهده دارند باید مهمترین هدف آنها ترویج تغذیه سالم باشد زیرا وقتی که آمار بیماریهای غیر واگیر بالای ۶۵ درصد است یعنی سلامت عمومی جامعه خوب نیست.»
میرزای رزاز بیان داشت: با مطالعات صورت گرفته ۵۵ تا ۶۰ درصد عامل مرگ و میر بیماریهای غیر واگیر مسائل تغذیهای هستند، اگر در این بخش ورود پیدا کنیم و سواد تغذیه مردم را بالا ببریم مطمئناً در دو دهه آینده با کاهش بار بیماریها مواجه خواهیم شد و کاهش ۵۰ درصدی بار بیماری غیر واگیر را خواهیم داشت.»
وی درباره اجرای کمپین ۳۶۰ درجه، گفت: «در همین راستا کمپین تغذیه سالم (۳۶۰ درجه) را سال گذشته تدوین کرده که مورد تایید وزارت بهداشت قرار گرفت و بعد از کمپین بسیج فشار خون این کمپین قرار بود اجرا شود اما متاسفانه به دلیل بحران کرونا این کمپین اجرایی نشد اما بعد از اینکه همزیستی مسالمت آمیز با کرونا را یاد بگیریم این طرح اجرا میشود.»
سرپرست انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در ادامه تصریح کرد: «دوماه گذشته مقدمات اجرای این طرح را فراهم کردهایم و با توجه به کمبود اعتبارات و تامین بودجهای ادارات، این منابع را از محل اعتبارات بخش خصوصی تامین و در دستور کار قرار دادهایم.»
میرزای رزاز جامعه هدف این کمپین را مردم و دست اندرکاران سلامت مردم اعلام کرد و گفت: «در این کمپین پزشکان عمومی که تنها دو واحد تغذیه را گذراندهاند مجدداً تحت آموزش قرار گرفته تا در ارتقاء سلامت مردم در بعد تغذیه قدم بردارند.»
وی افزود: «کمپین ۳۶۰ درجه شامل آموزش به همه مسئولان مرتبط و فعالان تغذیه است. بسته آموزشی آن آماده شده و کاملا قابل اجرا است و در این رابطه هم کمیته هم اندیشی در انستیتو متشکل از صاحب نظران غذا و تغذیه، روسای اسبق انستیتو مدیران کل نظارت بر غذا و دارو تشکیل شده است.»
به گزارش روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، در ادامه مهرزاد حمیدی، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: «امضای تفاهمنامه با انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور کمک شایانی به همکاری پایدار در راستای تغییر سبک زندگی دانش آموزان دارد.»
وی در ادامه با اشاره به طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان افزود: «این طرح چند هدف مهم را مدنظر دارد که مهمترین آن برنامه لقمه سالم و تغذیه سالم دانش آموز است که ۴۰ هزار پایگاه تغذیه سالم در کشور را تحت پوشش قرار میدهد.»
حمیدی اجرای این طرح را در راستای مداخله تغذیهای ۱۴ میلیون دانش آموز دانست و گفت: «این طرح همه اقشار جامعه را از جمله افراد لاغر، چاق و متناسب را مشخص و تحت بررسی قرار میدهد.»
وی با مهم دانستن همکاری با انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در راستای انجام طرحهای ملی آموزش و پرورش بیان داشت: «در کمپین تغذیه سالم (۳۶۰درجه) میتوان عنوان تغذیه سالم، وزن سالم و زندگی سالم اجرایی کرد.»
معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: «در حال حاضر 58.73 درصد از جامعه افراد کم تحرک، 46.25 درصد دارای کلسترول بالا، 26.40 درصد فشارخون بالا و 59.31 درصد دارای وزن بالا هستند.»
حمیدی در ادامه هدف از اجرای این طرح را کاهش سه درصدی چاقی بین دانش آموزان اعلام کرد و گفت: «در این راستا تلاش کردهایم خانوادهها را در این طرح وارد کرده و ۱۶ الگوی مشارکتی برای آنها تعریف کردهایم. همچنین در شبکه شاد توانستهایم با همه متصدیان پایگاه تغذیه سالم به صورت لایو( زنده) صحبت کنیم و ۱۰۰ هزار مدیر مدرسه را در این طرح مشارکت دهیم.»