خطر سوء تغذیه در بیماران بستری در آی سی یو
به گزارش سپید بنابر اعلام روابط عمومی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور، سیده زهرا شریعت پناهی با بیان این مطلب گفت: «وقتی بیماری با سوء تغذیه در آی سی یو بستری میشود نسبت به بیماری که سوء تغذیه ندارد، با وضعیت دشواری مواجه میشود.»
وی افزود: «سوء تغذیه متابولیسم بدن را تحت تاثیر قرار میدهد. به طوری که دوران بستری بیمار طولانی میشود و منجر به عفونت زخم، عفونت خون، عفونت ادراری، نارسایی ارگانهای بدن و... میشود.»
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور ادامه داد: «عوارض و مرگ و میر در افرادی که دچار سوء تغذیه هستند، بیشتر از افرادی است که سوء تغذیه ندارند و این افراد را باید بیشتر غربال کنیم.»
شریعت پناهی انواع تغذیههای حمایتی برای بیماران دچار سوء تغذیه در آی سی یو را از طریق دهانی، لولهای و وردیدی دانست.
وی درباره بیماران دچار سوختگی که در آی سی یو بستری هستند، گفت: «به دلیل اینکه سطح زیادی از بدن بیمار دچار سوختگی شده است، برای ترمیم بافت، بدن نیاز به کالری و پروتئین بیشتر به همراه افزایش مصرف ویتامینها و املاح دارد.»
عضو هیات علمی دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور در ادامه به بیماران کرونایی بستری در آی سی یو اشاره کرد و افزود: «بیماران کرونایی بستری در آی سی یو و سایر بخشهای عادی دچار سوء تغذیه میشوند که مهمترین عامل آن بیاشتهایی زیاد به علت افزایش فاکتورهای التهابی در بدن است. در مرحله اول با تجویز داروهای اشتهاآور و غذاهای کم حجم با کالری بالا و ترجیحا به شکل مایع و یا نیمه جامد، دریافت غذا را افزایش میدهند. در مراحل بعدی از پودرهای پروتئینی و غذایی استفاده میکنیم و در انتها از تغذیه با لوله یا وریدی کمک میگیریم.»
شریعت پناهی بر تنوع مواد غذایی بعد از بهبود بیماران کرونایی بستری تاکید کرد و اظهارداشت: «برای این افراد همه مواد گروه غذایی اعم از کربوهیدراتها، پروتئینها به مقدار زیادتر از افراد سالم، میوه، سبزی و لبنیات لحاظ شود و بعد از مرخص شدن از بیمارستان نیز تا چند هفته این رژیم ادامه داشته باشد.»
وی افزود: «دریافت ویتامینها و املاحی که از آنتی اکسیدانها برخوردار هستند، برای بیماران بهبود یافته کرونایی مفید است. چرا که اکسیدانهای خون این افراد بالا میرود.»