عوارض مصرف جوهرقند در نان
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایفدونا، حسین رستگار اظهار داشت: «در برخی نانواییها با هدف مشتریپسند کردن نان و اینکه آنرا سفیدتر، نرمتر و به اصطلاح ورآمدهتر عرضه کنند، از جوهرقند یا بلانکت استفاده میکنند. این درحالی است که این ماده بهشدت مضر سلامت است؛ چراکه جوهرقند پس از ورود به بدن میتواند موجبات تخریب پرزها و آنتیاکسیدان دستگاه گوارشی را فراهم آورد.»
رستگار افزود: «درصورت مصرف این ماده، مصرفکننده دچار سوءهاضمه و زخمهای گوارشی میشود و علاوه بر آن در کنار عوامل دیگر، ریسک ابتلا به سرطان دستگاه گوارشی نیز افزایش مییابد.»
وی با اشاره به توسعه کارخانههای تولید نانهای صنعتی بهعنوان مراکز تحت نظارت سازمان غذا و دارو که دارای صلاحیتهای ضابطهمند هستند، گفت: «در راستای طرح بررسی نانواییهای کشور و سنجش میزان جوهرقند آنها، تصمیمات نظارتی جدیتر اخذ شده است. بنابراین امیدواریم با اختیارات بیشتری که بهدست میآوریم بتوانیم نظارتهای دقیقتری بر آنها داشته باشیم.»
رستگار با تاکید بر اینکه در معاونتهای بهداشتی با گواهیهای سلامتی که برای نانواها صادر میشود و نیز اقداماتی که اصناف مرتبط در زمینههای نظارتی انجام میدهند، گامهای مناسبی در این زمینه برداشته شده است، خاطرنشان کرد: «از آنجا که نانواییهای سنتی از تعدد و حجم بالایی حتی در نقاط دور افتاده برخوردارند، نیاز به نظارتها بهمراتب بیشتر نبست به آنچه تاکنون بوده، وجود دارد.»