مرگ سالی 50هزار بیمار سرطانی در کشور
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، پروفسور ناصر پارسا در سومین همایش سرطان و پیشگیری از آن که به همت دانشکده علوم پزشکی و مرکز حمایت از بیماران سرطانی ساوه برگزار شد، افزود: در کشور ایران افزون بر 450 هزار بیمار سرطانی وجود دارد و سالانه 90 هزار نفر به این آمار افزوده میشود.
وی با تاکید بر اینکه بیماری سرطان شکستپذیر است، گفت: برای شکست بیماری سرطان لازم است که سبک زندگی خود را بهگونهای تغییر دهیم که در مقابل این بیماری مقاوم باشیم. پارسا با اشاره به اینکه بسیاری از بیماران سرطانی در مرحله پیشرفته بیماری قرار دارند، گفت: این بیماران باید برای جلوگیری از پیشرفت بیماری خود سریعاً به پزشک مراجعه کرده و در تغذیه خود نیز تغییرات لازم را طبق نظر پزشم انجام دهند.
پارسا در ادامه با اشاره به مشکلاتی که بیماران سرطانی دارند، افزود: بیماران سرطانی از حمایتهای لازم برخوردار نیستند و تنها چند موسسه مختص حمایت از این بیماران در کشور وجود دارد که یکی از آنها در شهرستان ساوه است.
وی با تاکید بر اینکه بیماران سرطانی از توان اقتصادی پائین تری برخوردار هستند، اظهار کرد: باوجود اینکه با فعالت سمنها و موسسات خیریه وضعیت حمایت از بیماران سرطانی طی سالهای اخیر بهبود یافته است اما نباید بگذاریم بیماران سرطانی دچار ورشکستگی شوند. وی تاکید کرد: وظیفه همه حامیان بیماران سرطانی این است که مانع از سقوط اقتصادی این بیماران شده و اجازه ندهیم مشکلات مالی در تامین هزینههای درمان ازنظر روحی نیز به آنان آسیب وارد کند.
عضو انجمن سرطان ایران تاکید کرد: اگر یک مادر سرطانی را حمایت اقتصادی کنیم تا از این بیماری نجات پیدا کند و به زندگی خود ادامه دهد به عبارتی یک خانواده را نجات دادیم و مانع از بیسرپرستی و آسیبهای وارده ناشی از نبود مادر در یک خانواده چند فرزندی شویم.
فریبا کوهدای متخصص تغذیه رژیم درمانی و استاد دانشگاه نیز با اشاره به نقش تغذیه در درمان سرطان گفت: نقش تغذیه میتواند در کنار بیماری سرطان به تحمل دوران سخت بیماری کمک کند. وی با اشاره به اینکه شاید بیماری سرطان موجب ایجاد وحشت در انسان شود؛ گفت: اما باید به یک بیمار سرطانی امید دهیم که میتواند از سرطان قویتر شود و اجازه ندهیم این بیماری در مدت زمانی گریبان گیر فرد باشد.
کوهدانی خواستار خود مراقبتی برای پیشگیری از ابتلا به سرطان شد و موثرترین شیوه در خود مراقبتی را رژیم غذایی تحت نظر پزشک دانست. وی بیان کرد: از هر سه بیمار سرطانی یک بیمار مشکل تغذیه دارد و میتواند با تغذیه مناسب و عدم استفاده از الکل، سیگار و غذاهای نامناسب به پیشگیری و درمان کمک کند.