سامانه سلامت غذایی دهم بهمن آغاز به کار میکند
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، بهرام دارایی اظهار کرد: در این سامانه مردم میتوانند به راحتی از وضعیت محصولات غذایی از لحاظ ایمنی و سلامت آنها مطلع شوند.
وی افزود: مردم با ارسال نام هر محصول غذایی که در کشور وجود دارد میتوانند از وضعیت سلامت آن، تاییدیه وزارت بهداشت یا اخطارهایی که آن محصول غذایی دریافت کرده باخبر شوند. مدیرکل آزمایشگاههای مرجع سازمان غذا و دارو با اشاره به طرح ملی پایش آلایندهها، سموم و تقلبات مواد غذایی اظهار کرد: چندین سال است که روی این طرح کار تحقیقاتی انجام و اکنون به مرحله اجرایی رسیده که به زودی در کشور اجرا میشود.
وی گفت: این طرح به منظور پایش مداوم مواد غذایی انجام میشود به این معنا که سازمان غذا و داروی کشور مسئولیت حفظ ایمنی و سلامت مواد غذایی را بر عهده دارد. دارایی افزود: در این طرح برای همه آلاینده هایی که متصور هستیم و در دنیا شناخته شده هستند و تعریفی برای آنها وجود دارد پایش انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: در محصولات غذایی عمده مانند غلات، لبنیات، میوه ، سبزیجات، مرکبات، مواد پروتیینی و فرآوردههای آنها باید آلایندهها ردیابی شود که این آلایندهها شامل سموم شیمیایی و کشاورزی، آنتی بیوتیکها و هورمونهای استفاده شده در دام و طیور است. وی ادامه داد: فلزات سنگین و تقلب در مواد غذایی خطرآفرین بوده و ردیابی آنها بسیار ضروری است.
وی در پاسخ به اینکه چقدر امکانات کشور در پایش محصولات غذایی و دارویی با استانداردهای روز دنیا فاصله دارد اظهار کرد: در این زمینه هیچ مشکلی نداریم زیرا با اتحادیه اروپا و دانشگاههای خوب دنیا ارتباط مستقیم و علمی داریم؛ همچنین در کشور مراکزی وجود دارد که در این زمینه تحقیق و کار مداوم میکنند. دارایی افزود: به عنوان مثال خوزستان و دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پایش روغنها به ما کمک می کنند و فلزات سنگین موجود در غذاها را اندازه گیری میکنند.