سازمان غذا و دارو درزمینه محصولات تراریخته عقلانی عمل میکند
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، حسین رستگار در همایش بینالمللی محصولات تراریخته و آگاهی عمومی در دانشگاه شهید بهشتی گفت: «محصولات تراریخته فناوری جدید است که اگر منطقی با این علم برخورد شود، دستاوردهای خوبی به همراه دارد و اگر برخورد جاعلانه باشد، ضررهایی را به سلامت و جامعه تحمیل میکند.»
وی افزود: «از سال2000 که فرآوردههای نوترکیب و داروهای تراریخته در خارج از کشور وجود دارد و مورد استفاده قرار میگیرد، در ایران نیز فرآوردههای نوترکیب تولید و به بازار عرضه شده است.» رستگار اظهار کرد: «به تراریختهها به دور از مباحث حاشیهای در بحث تولید داروهای هایتک و با تکنولوژی بالا نگاه شده است و سعی بر بینیازی کشور در واردات این داروها بوده است.»
رستگار افزد: «در بحث غذا نیز لازم است گاهی اوقات با علم حرکت کرد، باید حرف مخالفین و موافقین را با هم شنید و سپس تصمیمگیری کرد، خوشبختانه در بحث غذا و محصولات فرآوری شده، سازمان غذا و دارو و در زمینه مواد خام، وزارت کشاورزی نظارت دارد.» وی با اشاره به اینکه کارها بدون تنش در این دستگاه های اجرایی درحال انجام است، ادامه داد: «کمیته مشترکی با خضور دو سازمان وجود دارد و کار به صورت فنی و تخصصی انجام میشود.»
رئیس پژوهشکده سازمان غذا و دارو گفت: «درحال حاضر مجوز واردات روغن و دانه سویا و ذرت از سوی سازمان غذا و دارو داده شده است، چراکه هرگونه شک و تردید در سلامت این محصولات برطرف شده است.» وی ادامه داد: «درحال حاضر پنبه تراریخته نیز تاییدیه اول را از وزارت کشاورزی گرفته است و در کمیته ایمنی زیستی سازمان غذا و دارو درحال بررسی است.»
رستگار یادآور شد: «در بخش مجوز ورود روغنهای تراریخته به کشور برخی از آیکونها را از قبیل اینکه دانه روغنی در کدام کشور تولید شده است، در کدام کشورها مصرف میشوند، دارای برچسب gmo است، درنظر گرفتهایم.» وی گفت: «درحال حاضر 90درصد روغن سویا در دنیا تراریخته است و برای خرید 10درصد روغن غیرتراریخته باید 6برابر پول بدهیم، که چنین چیزی عقلانی نیست.»
رئیس پژوهشکده سازمان غذا و دارو تصریح کرد: «70درصد روغن های موجود در دنیا تراریخته است، ما نیز سعی کردهایم روغن تراریخته را با استفاده از رفرنس چهار کشور آمریکا، ژاپن، مالزی و اتحادیه اروپا که قوانین سختگیرانهای برای بازار مصرف خود در بحث تراریخته دارند، استفاده کنیم.»