راهاندازی طرح ملی پایش آلایندهها و تقلبات مواد غذایی
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از مهر، باحضور مسئولان علمی و حوزه سلامت کشور در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فاز تحقیق و توسعه طرح ملی پایش آلایندهها و تقلبات در مواد غذایی راهاندازی میشود.
فاز تحقیقاتی این طرح ملی با همکاری نهادهای تحقیقاتی کشور و با تلاش مرکز تحقیقات سلامت غذا در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به بهرهبرداری میرسد.
فاز تحقیق و توسعه طرح ملی پایش آلایندهها در مواد غذایی روز دوشنبه ۲۴ آبان ماه و با حضور وزیر بهداشت، معاون علمی و فناری رئیسجمهوری، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس، رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و جمعی از اساتید و محققان حوزه بهداشت و درمان آغاز بکار خواهد کرد.
گفتنی است در سال ۱۳۹۲ فاز اول این طرح ملی ۴ساله با مشارکت و حمایت سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مرکز همکاریهای فناوری و نوآوری ریاستجمهوری و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی آغاز شد که طی آن یک بخش تحقیق و توسعه تحت عنوان «مرکز تحقیقات سلامت غذا» در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاسیس شد تا با همکاری سازمان غذا و دارو ضمن تدوین یک برنامه راهبردی جامع و بلند مدت، اقدام لازم برای تحقق کلیه اهداف طرح را عملیاتی سازد.
در این طرح ملی توجه ویژهای به کلیه زیرساختهای نرم افزاری و سختافزاری لازم برای تحقق اهداف همچون استفاده از توان علمی متخصصین کشورمان جهت توسعه روشهای شناسایی آلایندهها، تربیت نیروی متخصص و فنی آشنا به روشهای روز دنیا در مراکز علمی داخل و خارج کشور برای شناسایی آلایندهها و تقلبات، استفاده از ظرفیت همکاریهای بینالمللی جهت انتقال فناوری روشهای شناسایی آلایندهها به کشور، انجام طرحهای تحقیقاتی مشترک دو و چند جانبه با کشورهای مختلف و تجهیز آزمایشگاههای سازمان غذا و دارو به دستگاههای غربالگری و پیشرفته شناسایی آلایندهها و تقلبات شده است.
هماکنون این طرح پس از یک برنامه میان مدت، با نصب تجهیزات پیشرفته، فاز تحقیقات در حوزه بررسی آلایندههای مواد غذایی در کشور به بهرهبرداری میرسد.