تهدید سلامت شهروندان تهرانی با جوهرقند نانهای سنتی
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از مهر، احمد جنیدیجعفری درخصوص افزایش مصرف بلانکیت(جوهر قند) در نمونهبرداریهای صورت گرفته از نانهای سنتی در استان تهران هشدار داد و گفت: «براساس استاندارد ملی ایران به شماره ۲۶۲۸، استفاده از بلانکیت در تهیه نانهای سنتی اعم از لواش، تافتون، بربری و سنگک ممنوع است.»
وی افزود: «بعضی نانواییهای شهر تهران، به منظور تسریع در کوتاه شدن فرآیند تولید و جبران نقائص ناشی از عدم تخمیر طبیعی به مصرف مواد شیمیایی چون جوششیرین، بلانکیت(جوهر قند) و نمک طعام اضافی برای کاهش سیالیت گلوتن و افزایش مقاومت خمیر حاصل از گندم آلوده به آفت سن و سفیدتر شدن نان روی میآورند.»
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه سفیدی بیشاز حد نانها حکایت از مصرف بلانکیت در تهیه آن دارد، گفت: «باقی مانده بلانکیت مصرف شده در نان، بعد از ورود به دستگاه گوارش موجب از بین بردن پرزهای معده و روده و در دراز مدت ممکن است باعث بروز سرطان دستگاه گوارش گردد.» جنیدی با اشاره به مضرات استفاده از بلانکیت، گفت: «استنشاق مستقیم بلانکیت موجب تحریک سیستم تنفسی، پوستی و چشمی نانوایان شده و موجب بروز بیماری دیابت از طریق بلوک کردن هورمونهای بدن بهویژه انسولین در مصرفکنندگان نانهای حاوی بلانکیت میشود.»
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی ایران درخصوص بهترین و مناسبترین شیوه تهیه نانهای مسطح مانند لواش، تافتون و بربری گفت: «مناسب ترین و بهترین شیوه تهیه نان انجام عمل تخمیر بیولوژیک است که موجب تغییرات بسیار مطلوبی در ویژگیهای حسی، شیمیایی، فیزیکی و ارزش غذایی نان میشود و موجب افزایش قابلیت هضم نان و جذب مواد معدنی خواهد شد.»