۳۰درصد سرطانها در ایران ناشی از بد غذایی است
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از مهر، زهرا عبداللهی در همایش تغذیه سالم با اشاره به افزایش شیوع چاقی و اضافه وزن همراه با افزایش سن در کشور، گفت: «۷۰ تا ۸۰ درصد زنان و مردان بالای ۴۵ سال به چاقی و اضافه وزن مبتلا هستند.»
وی با بیان اینکه بسیج ملی تغذیه سالم از ۲۹ آذر تا ۱۵ دی اجرا میشود، افزود: «دیابت، بیماری های قلبی عروقی، سرطان و بیماریهای تنفسی عامل ۵۲درصد مرگ ها در ایران است.» عبداللهی با بیان اینکه ۳۰درصد از موارد سرطان در ایران ناشی از عادات بد غذایی است، گفت: «۱۹درصد سرطان ها که سرطان گوارشی هستند به علت تغذیه ناسالم به وجود میآیند و این عامل، موجب ۳۱درصد بیماری های قلبی و عروقی است.»
وی یکی از عوامل بروز سرطان و بیماریهای قلبی عروقی را مصرف کم سبزی و میوه دانست و گفت: «۸۸درصد ایرانیان الزام مصرف روزانه پنج وعده سبزی و میوه را رعایت نمیکنند.» عبداللهی با بیان اینکه حد مجاز مصرف شکر در روز ۲۵گرم است، افزود: «ایرانیان روزانه ۶۶ گرم شکر مصرف میکنند که بیش از ۲برابر حد استاندارد است و هر ایرانی روزانه ۴۶گرم روغن مصرف میکند درحالی که میزان توصیه شده آن ۳۵گرم است.»
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت از کاهش ۵۰درصدی میزان نمک در نان خبر داد و افزود: «به طور متوسط در گذشته هر ۱۰۰ گرم نان بین ۲ تا ۳ گرم نمک داشت که اکنون استاندارد اجباری آن به یک درصد کاهش یافته و با این کار روزانه سه گرم از مصرف نمک مردم کم میشود.» وی با اشاره به افزایش چاقی و اضافه وزن در کشور افزود: «بیش از ۷۰درصد میانسالان چاق هستند یا اضافه وزن دارند و حتی این مساله در ۲۰درصد کودکان زیر ۲سال کشور هم وجود دارد.»