تکذیب شایعه سرطانزایی محصولات گلخانهای
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایفدونا، سمیره صباح معاون اداره کل نظارت بر فرآوردههای غذایی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو، با رد برخی تشویشها که درباره خیار درختی و گوجهفرنگی گلخانهای مطرح میشود که 20 تا 30برابر استاندارد دارای سموم هستند و مصرف این محصول میزان سرطان را در کشور دو برابر کرده است، گفت: «در کشت گلخانهای برای حفظ محصول و مبارزه با آفات از سموم مختلف استفاده میشود.»
وی افزود: «این محصولات تحت کنترل و نظارت بوده و اخیرا از سموم با دوره ماندگاری کوتاه کمک میگیرند که مشکلی در بهداشت عمومی ندارد.» صباح ادامه داد: «برای رفع شبهات این چنینی در برنامه سالجاری سازمان غذا و دارو، کنترل محصول گلخانه ای و رسمی را قراردادیم.»
صباح با بیان اینکه نتایج سال گذشته مشکل خاصی را در ارتباط با باقیمانده سموم نشان نمیداد، اضافه کرد: «سازمان غذا و دارو در ارتباط با شناسایی باقیمانده سموم در انواع و اقسام مواد غذایی فرآیند شده، توانمندی خویش را افزایش داده و با استفاده از تجهیزات پیشرفته نسبت به گذشته میتواند تعداد سموم بیشتری را بررسی کند.»
معاون اداره کل نظارت بر فرآوردههای غذایی سازمان غذا و دارو تصریح کرد: «مسئولین فنی و معاونتهای غذا و دارو قبل از ورود محصول به سطح عرضه، کنترل و نظارت دقیق در سموم باقی مانده در محصولات کشاورزی تا رسیدن به سبد غذایی مردم را انجام میدهند.»