واکنش زالی به برخی اظهارات درباره "صلاحیت رسیدگی به پرونده‌های پزشکی"
8 August 2016 ساعت: 16:8



رئیس کل سازمان نظام پزشکی در پاسخ به برخی اظهارات درباره صلاحیت این سازمان در رسیدگی به پرونده‌های تخلف و قصور پزشکی، گفت: «براساس متن قانون سازمان نظام پزشکی، مرجع صلاحیت‌دار برای رسیدگی به تخلفات انتظامی و حرفه‌ای پزشکان، این سازمان است و قانون ما را موظف به انجام این کار کرده است.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، علیرضا زالی در نشستی خبری در پاسخ به سوالی درباره صلاحیت سازمان نظام پزشکی در رسیدگی به پرونده‌های پزشکی گفت: «براساس متن قانون سازمان نظام پزشکی، مرجع صلاحیت‌دار برای رسیدگی به تخلفات انتظامی و حرفه‌ای پزشکان، این سازمان است و قانون ما را موظف به انجام این کار کرده است.»
وی افزود: «حال ممکن است برخی در ذهنشان بگویند وقتی پرونده پزشکی را به پزشکان بسپارید، آنها هوای یکدیگر را دارند و علیه یکدیگر رای نمی‌دهند، اما باید توجه کرد که ساختار ما عین قانون است و براساس آن در هیات‌هایمان که مسئول رسیدگی به پرونده هستند، قاضی ویژه دادگستری وجود دارد که این قاضی از سوی رئیس قوه قضاییه به ما معرفی می‌شود و به نوعی منصوب قوه قضاییه است.»
رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه قاضی‌های حاضر در هیات‌های ما قوی‌ترین قاضی‌ها هستند، گفت: «من اطمینان می‌دهم که قوه قضاییه در روند این بررسی‌ها حضور دارد. در عین حال باید توجه کرد که پرونده‌ای که در هیات‌های بدوی اعلام می‌شود، قاضی مستقر در پرونده رای آن را صادر می‌کند. بنابراین در اینجا قوه قضاییه با ما مرتبط است و این درست نیست که بگوییم پزشکان هوای یکدیگر را دارند و اینطور نیست که چند پزشک دور هم نشسته باشند و رای صادر کنند.»
زالی ادامه داد: «البته از مسیر دیگری هم قوه قضاییه در هیات‌های ما حضور دارد و آن مسیر پزشکی قانونی است که رییس پزشکی قانونی هر شهرستان یا نماینده تام‌الاختیار آنها در دادگاه‌های ما حضور دارند. اگر نظر شکات در پرونده‌ای جلب نشد، باز هم قابل پیگیری است و پرونده به هیات تجدیدنظر می‌رود. باید توجه کرد که ترکیب هیات‌های ما هم متفاوت است. به عنوان مثال کارشناسی که در هیات بدوی وجود داشته، در هیات تجدید نظر از او استفاده نمی‌کنیم.»
رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور در پاسخ به سوالی درباره بازنگری قانون نظام پزشکی که اخیرا از سوی وزیر بهداشت مطرح شده، گفت: «قانون نظام پزشکی مربوط به سال83 است و از قبل از انقلاب تاکنون 8بار قانون نظام پزشکی بازنگری شده و آخرین ویرایشش مربوط به سال83 است که در آن سال به دلیل اختلافی میان مجلس و شورای نگهبان این قانون در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد.»
زالی با بیان اینکه قانون نظام پزشکی مناسب است، گفت: «اما از آنجایی که 12سال از تصویب آن می‌گذرد نیاز به بازنگری دارد. ما در این زمینه نظرات مختلف را گرفته‌ایم و به حوزه پژوهشی مجلس شورای اسلامی هم اعلام کرده‌ایم که آماده پژوهش در این زمینه هستیم. البته در دوره مجلس گذشته، جلساتی درباره قانون نظام پزشکی برگزار شد و ما تمام نسخه‌های قانون نظام پزشکی از پیش از انقلاب و نسخه‌های سال83 را بررسی کردیم.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد