آیین‌نامه داروخانه‌های گیاهی ابلاغ شد
16 July 2016 ساعت: 17:7



وزیر بهداشت طی پیامی به مناسبت سالروز تصویب سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، از ابلاغ آیین‌نامه داروخانه‌های گیاهی برای اجرا خبر داد.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از وبدا، در متن پیام وزیر بهداشت آمده است:
طب ایرانی میراث هزاران ساله سرزمین ماست و در پس مسائل گوناگون وزارت و پیچ و خم روزمرگی‌ها و مشکلات نوظهور، برداشتن قدمی موثر در راستای احیای این طب یکی از آرزوهای من بود.
عرصه‌ای که دغدغه اغلب دلسوزانش، بهره‌مندی آحاد جامعه از خدمات تایید شده و بی‌خطر طب سنتی و قدم برداشتن با گام‌هایی حساب شده در مسیری است که برای آن برگزیده‌ایم. طبیعتا هر قدمی در هر مسیری، حساسیت برخی از افراد را بر می‌انگیزد و مخالفین و موافقینی به همراه دارد و گویا هرچه گام منطقی‌تر و بزرگ‌تر باشد، مخالفین آن بیشتر است. در این مورد هم شنیده شد که برخی گفتند من مخالف گسترش طب ایرانی هستم؛ به طب ایرانی ایمان ندارم؛ مخالف بند۱۲ سیاست‌های کلی سلامت گام بر می‌دارم و...
اگرچه این تعریضات برای من که خود علقه خانوادگی به حکمت ایرانی دارم، گاه بسیار سنگین می‌نمود، اما خوب است این دوستان بدانند که پیش از انتخاب به وزارت، در برنامه‌های اعلامی به مجلس محترم، احیا و ساماندهی طب سنتی در فهرست اقدامات پیش‌رو و برنامه‌های اینجانب بود. پس از انتخاب نیز به رغم فشارهای فراوان برای تعطیلی ساز و کارهای این حوزه، حمایت از آن ادامه یافت.
اکنون نیز به مدد همت اساتید، دستیاران و فارغ التحصیلان طب سنتی و رشته‌‌های مرتبط، روند باز آرایی روشمند و محققانه این حوزه در کنار استفاده از دستاوردهای نوین بشری آهسته و پیوسته در دانشکده‌‌های طب سنتی و مراکز تحقیقاتی مربوطه ادامه دارد. راهی که اگر رازی و جرجانی و شیخ‌‌الرئیس هم بودند با نگاه ژرف اندیش‌شان بی‌تردید بدان سو می‌رفتند. مسیری که اهرمی قدرتمند در پدافند غیرعامل نظام سلامت است و آینده‌ای درخشان را برای سلامت ایرانیان و فعالان دانشگاهی و غیردانشگاهی این حیطه رقم می‌زند.
اما هم‌اکنون: آیین‌نامه داروخانه‌های گیاهی که آرزوی دیرین اینجانب و بسیاری از همکارانم بوده برای اجرا ابلاغ شده است. آیین نامه محدوده عملکرد پزشکان عمومی و متخصصان این حیطه به تصویب رسیده و آیین نامه ساماندهی عطاران و حتی خبرگان بدون مدرک، نهایی شده است.
با افتتاح ۲۰ سلامتکده طب ایرانی در سرتاسر کشور، به‌زودی طیف وسیعی از جامعه از خدمات گسترده طب سنتی بهره‌‌مند خواهند شد. البته به غیر از گسترش خدمات طب ایرانی آنچه مدنظر است گسترش ادبیات و اخلاقیات حکمای این مرز و بوم است. حکیمانی که عاشقانه، پناهگاه دردمندان بی‌پناه می‌شوند و تمام فکرشان حل مشکلات سلامت جسم و جان بیماران با اقل مخارج می‌باشد.
در پایان، روز ۲۵تیر ماه مقارن با سالگشت تصویب سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی در شورای عالی انقلاب فرهنگی را گرامی می‌دارم و امیدوارم شورای فرهنگ عمومی کشور روزی را به نام طب ایرانی در تقویم ملی ثبت نماید.
امید که با شتابی مدبرانه، بهره‌برداری صحیح مردم از مجاری قانونی و استاندارد ارائه دهنده خدمات طب ایرانی روزافزون گردد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد