رئیس سازمان غذا و دارو:
استفاده از "جوهر قند" در نان خیانت است
5 December 2015 ساعت: 15:12



رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه جوهرقند خطرناک و استفاده از آن در نان ممنوع‌المصرف است، استفاده از این ماده در نان را خیانت دانست.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، رسول دیناروند با بیان اینکه متاسفانه استفاده از جوش‌شیرین در نان هنوز وجود دارد و اینگونه نیست که کاملا حذف شده باشد، گفت: «بحث استفاده از جوهرقند در نان بسیار متفاوت است؛ زیرا این ماده بسیار خطرناک است و اصلا با جوش‌شیرین یکسان نیست.»
دیناروند با بیان اینکه خطر جوش‌شیرین بسیار کمتر از جوهرقند است، تاکید کرد: «جوهرقند بسیار خطرناک است، اما متاسفانه در برخی موارد استفاده از آن دیده شده است؛ این درحالی است که استفاده از جوهرقند اصلا شبیه به جوش‌شیرین نیست. جوش‌شیرین به‌صورت وسیع و در همه نانوایی‌ها استفاده می‌شد که البته عوارض گوارشی دارد و وزارت بهداشت تلاش کرد که استفاده از آن حذف شود. هرچند هنوز به‌طور کامل حذف نشده اما اکنون استفاده از آن به حداقل رسیده است. البته برنامه حذف جوش‌شیرین درحال اجرا است و نانوایی‌ها باید از خمیرمایه استفاده کنند.»
رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه جوهرقند یک پدیده جدید و بسیار خطرناک بوده و اصلا خوراکی نیست، گفت: «عوارض جوهرقند ساده نبوده و مصرف آن ممنوع است. باید توجه کرد که جوش‌شیرین ممنوع‌المصرف نیست و مسمومیت ایجاد نمی‌کند، اما نباید در نانوایی‌ها استفاده شود و موارد مصرف آن در جاهای ضروری است؛ اما جوهرقند اصلا نباید مصرف شود.»
دیناروند با ابراز تاسف نسبت به استفاده از جوهرقند در برخی نانوایی‌ها گفت: «اگر کسی از جوهرقند استفاده کند، واقعا خیانت مرتکب شده است. البته معمولا نانوایی‌هایی که مجوز دارند کمتر این کار را انجام می‌دهند؛ اما گاهی کسانی که نان‌هایی شبیه به نان محلی که نازک و نرم است، عرضه می‌کنند، از این ماده استفاده می‌کنند.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد