هشدار سازمان غذا و دارو درباره مصرف خودسرانه گیاهان دارویی
29 February 2016 ساعت: 16:2



مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو به مردم درخصوص مسمومیت‌های ناشی از مصرف خودسرانه گیاهان دارویی، هشدار داد.
به گزارش سپیدآنلاین از سازمان غذا و دارو، امیرحسین جمشیدی گفت: «بسیاری از داروهای گیاهی با داروهای شیمیایی تداخل عملکرد دارند و موجب افزایش یا کاهش اثر دارویی می شوند بنابراین اگر فردی داروی شیمیایی مصرف می‌کند، باید حتما پیش از مصرف هرنوع داروی گیاهی با پزشک خود مشورت کند.»
جمشیدی افزود: «همچنین مقدار مصرف گیاهان دارویی یا داروهای گیاهی در میزان اثر درمانی آنها تاثیر می‌گذارد و باید درمورد آن از متخصص مربوطه، راهنمایی خواست. علاوه بر این بسیاری از گیاهان، دارای حداقل دوز سمی هستند و اگر بیشتر از این مقدار مصرف شوند، می‌توانند باعث بروز سمیت شوند.»
مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو، اظهار کرد: «مصرف طولانی مدت برخی گیاهان دارویی که در نگاه اول بی‌ضرر به نظر می‌رسند می‌تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد.»
جمشیدی افزود: «به‌طور مثال برگ سنا که به وفور برای درمان یبوست استفاده می شود اگر بیش از دو هفته مصرف شود، می‌تواند منجر به تنبلی روده، تشدید یبوست و اشکالاتی در روده بزرگ شود یا مصرف دراز مدت ریشه شیرین بیان می‌تواند در افراد مستعد، منجر به افزایش فشارخون یا ورم اندام‌ها شود.»
وی ادامه داد:«متاسفانه امروزه به‌دلیل اختلاط بخش‌های چوبی یا ساقه‌ای گیاه با برگ و گل مورد استفاده در عرق‌گیری، برخی عرقیات حاوی مقادیری الکل متانول هستند که مصرف مقادیر زیاد و دراز مدت این عرقیات می‌تواند مسمومیت با الکل و عوارض آن را به دنبال داشته باشد.»
مدیرکل نظارت بر فرآورده‌های طبیعی، سنتی و مکمل سازمان غذا و دارو افزود: «بسیاری از گیاهان معطر مانند آویشن، نعناع، گلپر، رازیانه، زیره سبز، زیره سیاه، دارچین، برگ مورد و کاکوتی، به شکل پودر شده در عطاری‌ها عرضه می‌شوند که اگر مدتی از پودر شدن آنها بگذرد ماده موثره و عطر و بوی آنها به سرعت کاهش می‌یابد و اثرات درمانی آنها کم می‌شود.»
جمشیدی خاطرنشان کرد: «ترکیبات روغنی و روغن‌ها، عموما در معرض هوا اکسید می‌شوند بنابراین باید از مصرف مغزها و بذرهای روغنی پودر شده مانند مغز بادام، مغز گردو، سیاه دانه و کنجد به‌ویژه اگر تغییر رنگ یا بو در آنها مشاهده شود باید اجتناب کرد.» وی یادآور شد: «اغلب روغن‌ها مانند روغن بادام، روغن زیتون، روغن کنجد، روغن سیاه دانه، روغن بابونه و روغن بنفشه در عطاری‌ها باید در ظروف شیشه‌ای تیره، دور از آفتاب و به‌صورت سرپر نگهداری شوند.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد