رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی عنوان کرد:
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی وزارت علوم با تاکید بر اینکه بر واردات مواد اولیه غذایی هیچ نظارتی نمیشود، گفت: «بعضا منشاء نامشخص آنزیمها و طعم دهندهها حیوانات حرام گوشتی مانند خوک است.»
هیچ نظارتی بر واردات مواد اولیه غذایی نمیشود
27 January 2016 ساعت: 15:1
27 January 2016 ساعت: 15:1
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع غذایی وزارت علوم با تاکید بر اینکه بر واردات مواد اولیه غذایی هیچ نظارتی نمیشود، گفت: «بعضا منشاء نامشخص آنزیمها و طعم دهندهها حیوانات حرام گوشتی مانند خوک است.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از فارس، رسول کدخدایی نسبت به واردات مواد اولیه صنعت غذایی بهمانند طعمدهندهها، آنزیمها و موارد دیگر با منشا نامشخص هشدار داد و گفت: «امروزه غذای مردم دیگر محدود به ذبح و صید نمیشود. مردم صرفاً نیازهای غذایی خود را با مواد اولیه گوشت و ماهی که وارد بازار میشود رفع نمیکنند. زندگی ماشینی اکنون به سمتی رفته که دائماً از غذاهای فرآوریشده استفاده میشود و میتوان گفت دوره خود معیشتی گذشته است.
کدخدایی با بیان اینکه در حوزه ذبح و صید نظارتهای کافی وجود دارد، خاطرنشان کرد: «اما بخش اعظم قضیه برمیگردد به ترکیباتی که بهعنوان افزودنی در فرآوری مواد غذایی استفاده میشود که اینها از خارج از کشور وارد میشود و روی منشا آنها، متاسفانه هیچ نظارتی نمیشود و هیچ قانونی که دستگاههای نظارتی و حاکمیتی به استناد آن تعیین منشا بکنند، وجود ندارد و صرفاً به گزارشات تامینکننده اکتفا میشود.»
کدخدایی با تاکید بر اینکه صرفاً نمیتوان به گزارشهای تامینکننده استناد کرد و به آن مطمئن بود، گفت: «نیاز است که در مورد منشا این مواد تحقیق شود و دستگاههای پژوهشی در این زمینه ورود پیدا کنند تا مشخص شود بهطور مثال آنزیمی که اکنون در زمینه پنیرسازی استفاده میشود و یا آنزیمی که برای شفافسازی آبمیوه استفاده میگردد، آیا منشا حلال دارند یا خیر.»
وی با بیان اینکه حوزه افزودنیهای غذایی بسیار وسیع است و حدود 2هزار افزودنی غذایی با منشا نامشخص وارد کشور میشود، گفت: «بهطور مثال آنزیمی که در صنعت پنیرسازی استفاده میشود بهعنوان یک میکروب باید در محیطی کشت شود که این محیط در عمده موارد محیط غیرحلال مانند خوک است؛ چراکه برای تولیدکنندگان مهم نیست این آنزیم در چه محیطی بهعمل آمده و در طی آن، آنها عمل جداسازی را نیز انجام نمیدهند.»
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع با اشاره به اینکه در کشور هیچ ابزاری وجود ندارد که منشا این افزودنیها را مورد بررسی قرار دهد، خاطرنشان کرد: «متاسفانه از بعد حلیت روی مواد اولیه نظارت نمیشود، البته این موضوع را باید در کنار پدیده قاچاق نیز قرار داد.»
کدخدایی با بیان اینکه در حوزه ذبح و صید نظارتهای کافی وجود دارد، خاطرنشان کرد: «اما بخش اعظم قضیه برمیگردد به ترکیباتی که بهعنوان افزودنی در فرآوری مواد غذایی استفاده میشود که اینها از خارج از کشور وارد میشود و روی منشا آنها، متاسفانه هیچ نظارتی نمیشود و هیچ قانونی که دستگاههای نظارتی و حاکمیتی به استناد آن تعیین منشا بکنند، وجود ندارد و صرفاً به گزارشات تامینکننده اکتفا میشود.»
کدخدایی با تاکید بر اینکه صرفاً نمیتوان به گزارشهای تامینکننده استناد کرد و به آن مطمئن بود، گفت: «نیاز است که در مورد منشا این مواد تحقیق شود و دستگاههای پژوهشی در این زمینه ورود پیدا کنند تا مشخص شود بهطور مثال آنزیمی که اکنون در زمینه پنیرسازی استفاده میشود و یا آنزیمی که برای شفافسازی آبمیوه استفاده میگردد، آیا منشا حلال دارند یا خیر.»
وی با بیان اینکه حوزه افزودنیهای غذایی بسیار وسیع است و حدود 2هزار افزودنی غذایی با منشا نامشخص وارد کشور میشود، گفت: «بهطور مثال آنزیمی که در صنعت پنیرسازی استفاده میشود بهعنوان یک میکروب باید در محیطی کشت شود که این محیط در عمده موارد محیط غیرحلال مانند خوک است؛ چراکه برای تولیدکنندگان مهم نیست این آنزیم در چه محیطی بهعمل آمده و در طی آن، آنها عمل جداسازی را نیز انجام نمیدهند.»
رئیس پژوهشکده علوم و صنایع با اشاره به اینکه در کشور هیچ ابزاری وجود ندارد که منشا این افزودنیها را مورد بررسی قرار دهد، خاطرنشان کرد: «متاسفانه از بعد حلیت روی مواد اولیه نظارت نمیشود، البته این موضوع را باید در کنار پدیده قاچاق نیز قرار داد.»
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد