رئیس مرکز سلامت محیط وزارت بهداشت:
شایعات شبکه‌های مجازی درباره آلوده شدن مواد غذایی به ویروس ایدز کذب است
13 January 2016 ساعت: 13:1



رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به شایعات فضای مجازی درباره آلوده شدن برخی مواد غذایی به ویروس ایدز گفت: «تاکنون هیچ گزارشی مبنی‌بر آلوده کردن مواد غذایی به ویروس ایدز نداشته‌ایم.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، خسرو صادق‌نیت در پاسخ به این پرسش که آیا شایعاتی که در فضای مجازی درباره آلوده کردن برخی مواد غذایی به ویروس ایدز، منتشر شده صحت دارد، گفت: «هیچ گزارشی در این زمینه به وزارت بهداشت ارائه نشده است و بنابراین نمی‌توانیم این شایعات را تایید کنیم.»
صادق‌نیت افزود: «نکته مهم این است که ویروس ایدز نمی‌تواند مدت زیادی در خارج از بدن زنده بماند و اگر از مسیری از غیر از پوست یا مخاط وارد بدن شود، نمی‌تواند در بدن افراد بیماری ایجاد کند. ضمن اینکه ویروس ایدز از چهار طریق سرنگ آلوده و عبور از پوست و مخاط زخم شده، رابطه جنسی غیر ایمن، خون آلوده و مادر آلوده به جنین منتقل می‌شود.»
صادق‌نیت اضافه کرد: «اگر ویروس ایدز ازطریق خوراکی وارد بدن شود، در مواجهه با اسید معده از بین می‌رود و کشته می‌شود بنابراین اگر هم احیانا در جایی ویروس ایدز وارد مواد غذایی شود جای نگرانی نیست و نمی‌تواند بیماری را منتقل کند، هرچند رخ دادن چنین اتفاقی را تایید نمی‌کنیم.»
رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت گفت: «ویروس ایدز فقط درصورتی که زنده مانده باشد و با زخم‌های باز روی پوست یا مخاط بدن برخورد کند، می‌تواند فرد را آلوده کند، درغیر این‌صورت جای نگرانی نیست و مردم نباید به چنین شایعاتی توجه کنند.»
براساس آخرین اعلام وزارت بهداشت تاکنون30هزار و 183نفر در کشور به ایدز مبتلا شده‌اند. از این تعداد که آمار تجمعی از سال65 است، حدود هفت‌هزار و 387نفر جان خود را از دست داده‌اند و 9هزار و 394نفر وارد فاز بیماری ایدز شده‌اند و حدود 14هزار تفر HIV مثبت و ناقل ویروس هستند.»
همچنین سرنگ آلوده عامل ابتلای 67درصد کل مبتلایان بوده است. 18درصد موارد ابتلا ازطریق رابطه جنسی غیرایمن مبتلا شده‌اند و دو درصد موارد انتقال نیز ازطریق مادر به جنین صورت گرفته است. عامل انتقال در 13درصد موارد نیز نامشخص است.
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد