نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران خبر داد:
صادرات 58 میلیون دلاری داروی ایران در 9 ماهه 95
8 March 2017 ساعت: 15:3



نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران از صادرات 58 میلیون دلاری داروی ایران در 9 ماهه 1395 خبر داد و گفت: علت تفاوت این عدد با ارقام سازمان‌های دیگر این است که در آمارهای دیگر صادرات مواد اولیه، داروهای گیاهی و حتی تجهیزات پزشکی نیز وجود دارد اما آماری که ما ارائه کردیم، صرفا داروهای نهایی است.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از فانا، اکبر برندگی در پاسخ به این سوال که صادرات داروی ایران در 9 ماهه امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل چه تغییری کرده است؟ گفت: نمی‌توانیم در این زمینه مقایسه‌ای داشته باشیم چرا که در سندیکا آمار متمرکزی درخصوص 9 ماهه سال قبل وجود ندارد. امیدواریم آمار امسال پایه‌ای باشد برای مقایسه در سال‌های آینده. ضمن اینکه این آمار نیز از سوی شرکت‌های عضو سندیکا ارائه شده و شامل داروهای شیمیایی و بایوتک می‌شود.
وی در پاسخ به این سوال که پیش‌بینی می‌کنید صادرات داروی ایران در پایان سال به چه میزان برسد؟ عنوان کرد: این عدد قطعا رشد خواهد کرد و پیش‌بینی این است که بتواند به 70 میلیون دلار هم برسد چرا که بسیاری از شرکت‌ها در حال صادرات محصولات خود در اسفند ماه هستند. شرکت‌هایی که در تندر عراق برنده شده‌اند با فشار زیاد در حال صادرات محصولات خود در اسفند ماه هستند چون اگر صادرات آنها به سال آینده موکول شود با جریمه مواجه خواهند شد. به همین علت برآورد می‌شود در اسفند ماه شاهد افزایش آمار صادرات دارو باشیم.
برندگی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه مشکلات اخیر در صادرات دارو به عراق چیست؟ توضیح داد: نخست وزیر عراق بخشنامه‌ای صادر کرده است در راستای اینکه جلوی برخی سوءاستفاده‌ها در واردات کالا به این کشور گرفته شود. طبق قانون عراق محصولاتی که توسط دولت این کشور خریداری می‌شوند از پرداخت تعرفه واردات به عراق معاف هستند. در حوزه دارو نیز دولت عراق خریدار است و برخی افراد با سوءاستفاده از قراردادهای شرکت‌های ایرانی با دولت عراق و سازمان کیمادیا محصولات خود را بدون تعرفه وارد بازار عراق می‌کردند که در همین راستا طبق بخشنامه جدید نخست‌وزیر عراق قرار شد قراردادهای قدیمی یکبار دیگر به تائید وزارت بهداشت این کشور برسند. همین کار باعث تاخیر در صادرات محموله های دارویی از ایران به عراق شده است. کامیون‌ها بابت تاخیر در مرز روزانه 1.5 میلیون تومان باید جریمه بپردازند. همچنین اگر محموله دارویی در موعد مقرر به انبار کیمادیا نرسد باز هم جریمه مضاعفی در نظر گرفته می‌شود. در این زمینه با وزارت بهداشت عراق در تعامل هستیم تا هرچه زودتر این مشکل برطرف شود.
نائب رئیس سندیکای صاحبان صنایع داروهای انسانی ایران همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه به نظر شما علت موفقیت شرکت سیناژن در حوزه صادرات و فاصله زیاد این شرکت با شرکت‌های دیگر دارویی ایران در این حوزه چیست؟ گفت: اولین دلیل این است که این شرکت و مدیران آن تفکر صادراتی دارند. دوم اینکه سیناژن داروهای خاصی را تولید می‌کند که در کشورهای دیگر خواهان داشته و رقیب کمتری هم دارد. ضمن اینکه داروهای تولیدی این شرکت گران بوده و به همین علت آمار صادرات آن نیز بالا است. در عین حال دو مجموعه سیناژن و آریوژن در مجموع در 9 ماهه امسال حدود 100 میلیارد تومان صادرات داشتند که تقریبا نیمی از کل صادرات داروی کشور می‌شود و این باعث افتخار است.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد