وزیر بهداشت اعلام کرد:
تشکیل پرونده الکترونیک سلامت برای 65میلیون نفر/ 90درصد ایرانیان تحرک ندارند
2 March 2017 ساعت: 09:3



وزیر بهداشت از تحقق پرونده الکترونیک سلامت برای 65 میلیون نفر خبر داد.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، سیدحسن هاشمی در نهمین کنگره کشوری و بین‌المللی سکته مغزی گفت: شخصا امیدوار بودم که در این دولت که ما به خاطر خدمت به کشورمان به این مسئولیت وارد شدیم رابطه مناسبتری میان انجمن‌ها با وزارت بهداشت ایجاد می‌شد. چرا که در طول 30 سال گذشته این رابطه به شکل پدر و فرزندی نبوده است.
وی افزود: انجمن‌ها به عنوان کانون‌های علمی و پژوهشی می‌توانند رابطه پدرانه‌ای را با وزارت بهداشت داشته و به این وزارتخانه کمک کنند و وزارت بهداشت نیز می‌تواند به عنوان متولی چنین نگاهی را داشته باشد که در طی این سال‌ها چنین چیزی را شاهد نبودیم. در این دوره هم به دلیل سیاست زدگی محیط‌های ما، عدم انجام کار تیمی و بخشی نگری و فرقه گرایی و منفعت طلبی و خودمحوری این اتفاق میسر نشد. اما از اینکه برخی انجمن‌ها با وزارت بهداشت همکاری داشتند خوشحالم چرا که بالاخره توانستیم از زبان تعامل هم استفاده کنیم.
هاشمی با بیان اینکه امیدوارم در سایر موارد هم موفق شویم و به جای حاشیه پردازی به هدف اصلی مان که کمک به سلامت مردم است بپردازیم ادامه داد: البته از انجمن‌هایی که با ما تعامل داشتند تشکر می‌کنم و مطمئنم که در حوزه‌هایی مانند قلب که انجمن قلب همکاری خوبی را داشته است اقدامات بهتری انجام می‌شود.
هاشمی با بیان اینکه بر خلاف 40 سال گذشته امروز مهمترین علت مرگ و میر هموطنانمان مانند کشورهای پیشرفته بیماری‌های غیر واگیر است گفت: به طوریکه 70 تا 80 درصد علت مرگ در کشورمان به بیماری‌های غیر واگیر نسبت داده می‌شود که در راس آنها بیماری‌های قلب و عروق و سکته‌های مغزی است. همچنین حدود 35 میلیون نفر در دنیا به دلیل بیماری‌های غیر واگیر از بین می‌روند که مهمترین عامل خطر آن کم تحرکی، مصرف الکل و دخانیات، نوع غذا و سبک زندگی است.
هاشمی ادامه داد: خوشبختانه در این دوره کار ارزشمندی انجام شد و توانستیم شبکه بهداشتی را باز طراحی کنیم. پیش از این آنچه که در حوزه شبکه وجود داشت ثمره تلاشی بود که در سال 53 انجام شده بود و نیروهای بهورز و خانه‌های بهداشت ایجاد شده بود. به طوری که در حال حاضر 18 هزار خانه بهداشت در کشور وجود دارد.
هاشمی همچنین اظهار کرد: بنابراین از آن سال به بعد دیگر شبکه گسترش نیافته بود البته در آن زمان 70 درصد جمعیت کشور روستانشین بودند اما امروز این میزان به کمتر از 30 درصد رسیده است. بر این اساس کاری که وزارت بهداشت انجام داد این بود که شبکه را بازطراحی و به تدریج کامل کرد، به طوریکه در حال حاضر هر سه تا پنج خانه بهداشت یک پایگاه سلامت و بعد از آن مراکز جامع خدمات سلامت را ایجاد کردند و کلینیک‌های ویژه و بیمارستان‌ها نیز در مراحل بعدی قرار دارند و به این صورت می‌توانیم نظام ارجاع را ایجاد کنیم.
وزیر بهداشت از تحقق پرونده الکترونیک سلامت برای 65 میلیون نفر در کشور خبر داد و گفت: امیدواریم تا پایان دولت بتوانیم سایر پرونده‌های الکترونیک را هم محقق کنیم.
هاشمی با اشاره به تدوین سند ملی پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر که با حضور رئیس جمهور و 9 وزیر به تصویب رسید گفت: این سند در بخش ملی برای پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های غیر واگیر کمک می‌کند و در سطح مردمی هم باعث می‌شود که ریسک فاکتورهای مردم شناسایی شوند به طوریکه دیگر نگوییم 50 درصد افراد مبتلا به فشار خون از بیماری‌شان خبر ندارند. هاشمی افزود: اگر طی پنج تا 10 سال آینده دولت‌ها و مجالس به این سند توجه کنند و صرفا به شعار نپردازنددر آن صورت شاهد خواهیم بود که نه تنها در حوزه بیماری‌های غیر واگیر رشد نخواهیم داشت بلکه روند کاهشی آن را می‌بینیم.
کاهش 25 درصدی خطر مرگ بیماری‌های غیرواگیر، کاهش 20 درصدی میزان عدم تحرک بدنی که در حال حاضر 90 درصد مردم تحرک ندارند، کاهش 10 درصدی مصرف الکل، کاهش 30 درصدی مصرف نمک و کاهش 25 درصدی پرفشاری خون از جمله اهداف سند پیشگیری از بیماری‌های غیر واگیر است که وزیر بهداشت بیان کرد و گفت: این اهداف حاکمیتی بسیار مهم است و همه باید در این زمینه کمک کنند. همزمان هم باید بتوانیم داروهای مهم را به افراد با ریسک بالا ارائه دهیم. همچنین برنامه‌هایی مانند صفر شدن اسید چرب ترانس در روغن‌های خوراکی در همین زمینه است.
وزیر بهداشت در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: بیمه‌ها هم باید عالمانه به این مشکلات توجه کنند چرا که هر چقدر در این حوزه هزینه کنند برایشان سود محسوب می‌شود بنابراین باید عالمانه نگاه کرد و از تجارب بین المللی هم بهره برد تا این مشکل حل شود. هاشمی ادامه داد: به نظر من با امکاناتی که داشتیم و با مشکلاتی که برای دولت وجود داشت اقدامات خوبی انجام شده است و اگر همراهی‌های لازم انجام می‌گرفت این اقدامات بهتر پیش می‌رفت. البته این کارها باید 30 سال پیش شروع می‌شد نه اکنون.
وزیر بهداشت تاکید کرد: در عین حال امیدوارم راه را گم نکنیم چرا که هنوز اول راهیم و مشکلاتمان زیاد است. بنابراین باید مسیر را ادامه دهیم چرا که هدفمان پیشگیری از بروز سکته‌های مغزی است و این جز با توانمند کردن مردم و آگاه کردن مسئولان و به روز کردن سیستم درمانی میسر نمی‌شود. وی همچنین گفت: باید توجه کرد که مراقبین سلامت و بهورزهای شهری خط مقدم درمانند و در عین حال می‌توانیم سفیران زیادی را در حوزه سلامت داشته باشیم که امیدوارم به همه این اهداف دست یابیم.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد