دبیر ستاد توسعه زیست فناوری عنوان کرد:
رفع 30درصد نیاز کشور با احداث کارخانه دارویی سلول‌درمانی
28 February 2017 ساعت: 14:2



دبیر ستاد توسعه زیست‌فناوری نبود کارخانه دارویی سلول‌درمانی را از معضلات کشور در این زمینه دانست و گفت: حتی با راه‌اندازی کارخانه سلول در کشور تنها 10 تا 30 درصد نیازهای کشور در این زمینه پاسخ داده می‌شود.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، مصطفی قانعی تزریق فناوری در بخش درمان را از ماموریت‌های این ستاد نام برد و افزود: آنچه در کشور تحت عنوان سلول درمانی داریم کفایت مردم ایران را نمی‌دهد.
وی دلیل این امر را نبود کارخانه سلول درمانی در کشور دانست و یادآور شد: تا زمانی که فاقد کارخانه برای سلول درمانی باشیم و همانند دارو بسته و وارد داروخانه‌ها نشود، فعالیت‌های انجام شده مثمر ثمر نخواهد بود. قانعی اظهار کرد: تمام محصولاتی که در این زمینه تولید شده، در سطح آزمایشگاهی و نیمه‌صنعتی است.
دبیر ستاد زیست فناوری با بیان اینکه ایجاد کارخانه سلول درمانی اولین گام کشور در جهت صنعتی‌سازی سلول درمانی است، یادآور شد: اگر «برکت» در این زمینه به نتیجه برسد، تنها می‌تواند 10 تا 30 درصد نیازهای کشور را رفع کند. وی تاکید کرد: 70 درصد نیازهای کشور همچنان باقی می‌ماند.
گردش مالی حوزه سلول‌درمانی و سلول‌های بنیادی تا سال 2011 حدود 4 میلیارد دلار بوده است و پیش‌بینی می‌شود که این میزان تا سال 2020 به 6 میلیارد دلار برسد. علت رشد کم گردش مالی در این حوزه تا سال 2020 قوانین و استانداردهای حاکم بر آن است؛ ولی مطالعات نشان می‌دهد گردش مالی در این حوزه از سال 2020 تا 2030 حدود 170 میلیارد دلار و از 2030 تا 2050 حدود 500 میلیارد دلار خواهد بود.
به اعتقاد محققان، دلیل این جهش بزرگ در حوزه سلول درمانی حضور شرکت‌های دارویی بزرگ است. مشکل اساسی کشور برای توسعه این حوزه، تامین هزینه‌های اولیه است که در این زمینه شرکت دارویی «برکت» وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) آمادگی خود را برای سرمایه‌گذاری بر روی تولید فرآورده‌های دارویی اعلام کرده است و متعاقب آن این شرکت دارویی با همکاری پژوهشگاه رویان با تاسیس شرکت «سل‌تک فارمد» و تعهد سرمایه‌گذاری به میزان 100 میلیون دلار اقدام به تجاری‌سازی دستاوردهای تحقیقاتی در این حوزه کرده است.
به گفته ناصر اقدم، مدیرگروه پژوهشی سلول‌درمانی پژوهشگاه رویان در پژوهشگاه رویان 14 فناوری به مرحله تجاری‌سازی رسیده است که با سرمایه‌گذاری‌های صورت‌گرفته از سوی این شرکت قرار است از این تعداد، 5 فناوری به مرحله تولید صنعتی و تجاری‌سازی برسد. وی هزینه ساخت این کارخانه را 40 تا 45 میلیارد تومان ذکر کرد که هزینه‌های ساخت آن نیز از سوی شرکت «برکت» تامین خواهد شد. ساخت این کارخانه در شعاع 120 کیلومتری تهران در منطقه «یافت‌آباد» آغاز شده است.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد