مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو:
ژست سیاسی دولت آمریکا خللی در بازار تجهیزات پزشکی ایجاد نمی‌کند
5 February 2017 ساعت: 18:2



مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مصوبه اخیر دولت جدید آمریکا در حوزه تجهیزات پزشکی بیشتر به ژست سیاسی شبیه است، گفت: اطمینان می‌دهیم که حتی با عدم ورود تجهیزات پزشکی کمپانی‌های آمریکایی به کشور، هیچ خللی در بازار مصرف تجهیزات پزشکی ایجاد نمی‌شود.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، محمود بیگلر درباره مصوبه دولت جدید آمریکا مبنی بر تحریم برخی تجهیزات پزشکی علیه کشورمان، گفت: باید توجه کرد که مصوبه‌ای که ابلاغ شده چیز جدیدی نیست و بیشتر می‌توان آن را به یک ژست سیاسی تشبیه کرد. در عین حال باید بدانند که در صورت اجرای این مصوبه نیز ما در حوزه تجهیزات پزشکی با مشکلی برخورد نمی‌کنیم؛ چرا که تقریبا از نظر تعدادی، کمتر از پنج درصد بازار مصرف تجهیزات پزشکی کشور در اختیار برندهای آمریکایی است و عملا این محصولات هم محصولات مونوپلی نیستند، بلکه محصولاتی هستند که کشورهای اروپایی، آسیایی و آفریقایی نیز آنها را تولید می‌کنند.
وی با بیان اینکه بنابراین برندهای مختلفی از این اقلام وجود دارد تا بتوانیم از طریق آنها نیازهای تجهیزات پزشکی ایران را تامین کنیم، افزود: این مصوبه بیشترین نقشش در حوزه تجهیزات تکنولوژیک است که البته کشورهای اروپایی نیز آنها را می‌سازند و این کشورها مشمول تحریم‌ها نیستند. باید توجه کرد حتی زمانی که این مصوبه ابلاغ نشده بود، ما ارتباط کاری محدودی با برندها و شرکت‌های آمریکایی داشتیم و بیشترین واردات تجهیزات پزشکی را از برندهای اروپایی و آفریقایی انجام می‌دادیم و نقش اصلی در دست برندهای این کشورها بود.
بیگلر تاکید کرد: خوشبختانه کشور ما آنقدر در حوزه تجهیزات پزشکی توانمند است که از نظر تنوع بالغ بر 50 درصد تجهیزات پزشکی در کشور تولید می‌شوند و بازار تولید داخل کشورمان در تجهیزات پزشکی بالغ بر 750 میلیون دلار است که بسیاری از این اقلام مازاد بر نیاز کشور است. بنابراین نیازی به واردات این اقلام از خارج کشور نداریم و حتی می‌توانیم در برخی از آنها صادر کننده باشیم.
بیگلر گفت: در حوزه اقلام و تجهیزات پزشکی سرمایه‌ای نیز خوشبختانه بسیاری از مراکزمان از سال‌ها پیش مجهز به این دستگاه‌ها شدند و خدمات‌شان را از طریق آنها ارائه می‌دهند. یعنی این شرکت‌ها دوراندیشی کردند که بتوانند سالیان سال خدمت ارائه دهند. بنابراین هیچ خللی در ارائه خدمات این دستگاه‌ها ایجاد نمی‌شود.
مدیرکل تجهیزات و ملزومات سازمان غذا و دارو همچنین اظهار کرد: در عین حال برندهای جایگزین متعددی در سطح جهان وجود دارد و رویکرد ما به سمت کشورهایی است که با ما ارتباط دوستانه‌ای در تبادل تکنولوژی دارند.
بیگلر با تاکید بر اینکه بنابراین از طریق این مصوبه عملا اطمینان می‌دهیم که در بازار مصرف تجهیزات پزشکی هیچ خللی ایجاد نمی‌شود، گفت: کمپانی‌هایی که با کشور ما کار می‌کنند بالغ بر 600 کمپانی اروپایی، آمریکایی، آسیایی و آفریقایی هستند به طوریکه در برخی از تجهیزات پزشکی بالغ بر 10 برند در کشور وجود دارد که تنها یک برندش آمریکایی است و در کنار آن برندهای متعددی در بازار ایران با یکدیگر رقابت می‌کنند و اگر یکی از این برندها حذف شود، برند دیگر جایگزین می‌شود.
وی ادامه داد: بنابراین تنها کسی که از این مصوبه متضرر می‌شود، کمپانی‌های آمریکایی هستند که البته تا این لحظه خود کمپانی‌های آمریکایی بر خلاف سیاستمدارهایشان این تحریم‌ها را دور زدند و به بازار ایران دست یافته‌اند و خدمت ارائه می‌کنند؛ چرا که بازار متنوع ایران برای ارتقاء محصولاتشان حائز اهمیت است و با یک مصوبه نمی‌خواهند این بازار را از دست دهند. بنابراین نیاز به اقدامی از سوی ایران نیست و حتی اگر این اقلام به کشور وارد هم نشوند هیچ مشکلی نخواهیم داشت.
وی در پاسخ به اینکه آیا با اعمال این تحریم‌ها شاهد افزایش قیمت تجهیزات و ملزومات پزشکی هستیم یا خیر، گفت: صرف اعمال تحریم‌ها افزایش قیمتی به دنبال ندارد. باید توجه کرد که ما شرایط سخت را در زمان تحریم‌های یکجانبه گذراندیم و فکر نمی‌کنم مشکل خاصی در این زمینه برایمان ایجاد شود. مگر اینکه شرایطی ایجاد شود که ارز دچار نوسان شود، اما اگر نوسانات ارزی را نداشته باشیم در حوزه تجهیزات پزشکی نیز افزایش قیمتی نخواهیم داشت.
بیگلر با بیان اینکه بیشتر واردات تجهیزات پزشکی ما در حوزه تجهیزات سرمایه‌ای است، گفت: از نظر ریالی میزان واردات ما در بازار تجهیزات پزشکی 1500 میلیون است. البته از نظر تنوع اقلام، 50درصد تجهیزات و ملزومات پزشکی یعنی 1400 قلم کالای پزشکی را در کشور تولید می‌کنیم.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد