رئیس سازمان غذا و دارو:
حضور داروساز در داروخانه الزامی است/ وزارت بهداشت نمی‌تواند تنهایی برای معضل ناصرخسرو کاری کند
23 January 2017 ساعت: 13:1



رئیس سازمان غذا و دارو گفت: حضور داروساز به عنوان مسئول فنی در داروخانه الزامی است و نباید هیچ خدمتی بدون حضور داروساز به بیماران ارائه شود و از داروخانه‌ها انتظار می‌رود که سطح ارائه خدمات دارویی را بالا ببرند و استاندارد شود.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از جام‌جم آنلاین، رسول دیناروند گفت: شرکت‌های توزیع کننده دارو باید مستقیما از سازمان غذا و دارو مجوز دریافت ‌کنند و همچنین قادرند از شرکت های تولیدی داخلی و وارداتی مجاز دارو،محصول دریافت کنند و تنها مجازند محصولات دارویی را به مراکز درمانی و داروخانه ها ارائه دهند لذا اگر دارویی خارج از این روند توزیع گردد تخلف شمرده می شود بنابراین محصولات دارویی که بدون مجوز سازمان غذا و دارو در بازارهایی چون ناصر خسرو و ... توزیع می شوند قاچاق هستند و لازم به ذکر است نظارت بر داروهای قاچاق و تقلبی در بازارهایی چون ناصر خسرو و ... به تنهایی در توان وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو نیست،در حقیقت نهاد ها و سازمان دیگری باید برای جمع آوری داروهای قاچاق و تقلبی از بازار ایران با وزارت بهداشت همکاری داشته باشند.
وی تاکید کرد: در مراکز درمانی و دارویی رسمی کشور و همچنین داروخانه ها ، داروی قاچاق و تقلبی عرضه نمی‌شود، مردم اطمینان داشته باشند که با مراجعه به بیمارستان ها و مراکز درمانی داروهای مورد تایید در اختیار آنها قرار می‌گیرد و در تمامی داروخانه ها و بیمارستان ها هیچ محصول دارویی، قاچاق و تقلبی وجود ندارد.
دیناروند در پاسخ به این پرسش که داروهای تاریخ گذشته و تقلبی چقدر می توانند زیان بار باشد گفت : قاچاق دارو یکی از شایع ترین و خطرناک ترین نوع قاچاق محسوب می شود و در کنار قاچاق مواد مخدر و اسلحه دسته بندی می شود چرا که این نوع از قاچاق ها سلامت تمامی مردم کشور را تحت شعاع قرار می دهد با توجه به ضرورت مصرف به موقع و تاثیر سریع دارو عوارض ناشی از سوئ مصرف آن خیلی زود دامنگیر فرد و اجتماع می گردد.
رئیس سازمان غذا و دارو در رابطه با نوع داروهایی که بیشترین میزان قاچاق را به خود اختصاص داده اند بیان کرد : بیشترین میزان قاچاق دارویی مربوط به داروهای بدنسازی، مکمل های غذایی، اکستازی و ترامادول است براساس گزارش های سازمان بهداشت جهانی، سالانه حدود 200هزار نفر در دنیا جان خود را به خاطر مصرف داروهای تقلبی و قاچاق از دست می دهند .
به گفته دیناروند وجود داروساز به عنوان مسئول فنی در داروخانه الزامی است و نباید هیچ خدمتی بدون حضور داروساز به بیماران ارائه شود و از داروخانه‌ها انتظار می رود که سطح ارائه خدمات دارویی را بالا ببرند و استاندارد شود و ما هم این آرزوی قلبی را داریم که روزی به استانداردهای بالاتر دست یافته و دین خود را به مردم ادا کنیم‌. هرچه در دارو خانه انجام می شود باید طبق ضوابطی باشد که به آنها ابلاغ شده است در غیر این صورت تخلف محسوب می شود و صورت هرگونه گزارش با متخلفان برابر قانون برخورد جدی کنیم .
دیناروند در پاسخ به این سوال که برنامه سازمان غذا و دارو برای کنترل وضعیت داروهای تاریخ گذشته و تقلبی در بازار ناصر خسرو چیست به جام جم آنلاین گفت : واقعیت این است که سازمان غذا و دارو به تنهایی نمی تواند نمی تواند روی عرضه و مصرف داروهای قاچاق نقش پر رنگی داشته باشد تنها کاری که ما می‌توانیم انجام دهیم این است که کالایی که رسمی وارد کشور می‌شوند، با روش رهگیری و ردیابی شناسه دار به مردم اطلاع‌رسانی کنیم و فرهنگ انها را برای مراجعه به فراورده های سلامت اصیل ارتقا دهیم .
وی افزود: تلاش ها و همکاری های بسیاری با دستگاه های انتظامی ، قضایی ، امنیتی و وزارت بهداشت داشته ایم اما متاسفانه شبکه های قاچاق را در کشور بصورت کامل نتوانسته ایم از بین ببریم و لازم به ذکر است یکی از راه های جلوگیری از این معضل پزشکان هستند و آنها نباید داروهایی که در فهرست رسمی ایران برای بیماران است تجویز کنند .در صددیم که مجلس شورای اسلامی تجویز داروهای خارج از فهرست را ممنوع و تخلف بشمار آورد و علاوه بر آن وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو که تامین داروهای فهرست رسمی کشور با مشکلی مواجه نشود مجازات ها برای قاچاق دارو و تولید کنندگان داروهای تقلبی به هیچ عنوان کفایت نمی‌کرد که اگر این اینطور بود نباید شاهد قاچاق و توزیع داروهای تقلبی در کشور می‌بودیم.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد