10مرکز درمان اجتماع‌محور اعتیاد تا پایان سال راه‌اندازی می‌شود
21 January 2017 ساعت: 16:1



معاون پیشگیری و اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: درپی تاکیدات رهبر معظم انقلاب در کاهش آسیب‌های اجتماعی، علاوه بر ارتقای خدمات مراکز درمانی اجتماع‌محور موسوم به تی سی TC تا پایان سال 10مرکز دیگر در سراسر کشور راه‌اندازی می‌شود.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، محسن روشن‌پژوه در کارگاه «اجتماع درمان مدار؛ سازماندهی و مدیریت مداخلات درمانی» گفت: این مراکز در استان‌هایی از جمله استان های کردستان، سیستان و بلوچستان، اردبیل، کهکیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، کرمان، مازندران و البرز راه اندازی خواهد شد؛ ضمن اینکه تی سی استان البرز به زنان اختصاص دارد.
وی خاطرنشان کرد:90درصد مداخلات بهزیستی برای معتادان از سوی بخش غیردولتی انجام می شود؛ هم‌اکنون 18مرکز درمانی اجتماع محور موسوم به تی سی TC در کشور فعالیت می‌کنند که فقط 2 تا از آنها دولتی هستند و 10مرکزی که قرار است راه‌اندازی شود نیز به نوعی با مشارکت بخش غیردولتی است.
وی تصریح کرد: مراکز درمانی اجتماع محور موسوم به تی سیTC ، مخاطب (مراجعه کنندگان معتاد) کمتری دارند و فقط افرادی که اندیکاسیون (مورد درمانی) دارند، می توانند وارد مراکز تی سی شوند بنابراین این مراکز در همه استان ها توسعه نخواهد یافت چراکه قصد ما توسعه متناسب با نیاز است.
به گفته معاون پیشگیری و اعتیاد سازمان بهزیستی کشور، برای توسعه مراکز تی سی، منابع آموزشی و الگوهای نوین معتادان نیز پیش بینی شده است. روشن‌پژوه تاکید کرد: برای کاهش معتاد متجاهر در کشور باید چرخه تولید این گروه را از طریق درمان درست، کاهش تقاضای مواد و چرخه الگوی مداخلات درمانی، متوقف کنیم.
معاون پیشگیری و اعتیاد سازمان بهزیستی کشور گفت: متوجه شدیم یکی از اساسی ترین نیازهای ما در ارتقای فعالیت خدمات مراکز درمانی اجتماع محور موسوم به تی سی TC ، آموزش است بنابراین قطب آموزشی کرمان (با توجه به سابقه و شرایط) معرفی شد و بطور موازی با استانداردسازی این مراکز، کار ارزیابی آنها را نیز پیش بردیم.
روشن‌پژوه افزود: پروتکل خدمات مراکز درمانی اجتماع محور موسوم به تی سی TC براساس یک الگوی تحلیلی بازبینی و بر همین اساس، الگوهای نوین مانند تی سی شیشه هم وارد برنامه شده است. وی خاطرنشان کرد: مراکز درمانی اجتماع محور موسوم به تی سی TC با توجه به نیازها جدید طراحی شده است که یکی از آنها تی سی متادون یا TCM است.
معاون پیشگیری و اعتیاد سازمان بهزیستی کشور به گران بودن هزینه مراکز درمانی اجتماع‌محور اشاره کرد و گفت: در همین راستا طی 2سال گذشته به این مراکز تا 75درصد افزایش یارانه داشتیم. روشن‌پژوه افزود: با توجه به اثربخش بودن خدمات سایکولوژیکال(روانشناختی) نسبت به بایومدیکال(پزشکی) انتظار می‌رود که خدمات مراکز درمانی اجتماع محور موسوم به تی سی TC تحت پوشش بیمه قرار بگیرد. وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه در مراکز درمانی اجتماع محور موسوم به تی سی TC ، یارانه‌ها را افزایش دادیم، اما مخاطبان این مراکز کم هستند که ممکن است افراد نیازمند این خدمات به مراکز دسترسی نداشته باشند یا اینکه اطلاع‌رسانی‌ها کم باشد؛ بنابراین انجمن حمایت از مراکز سی تی طراحی شده است.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد