عضو کمیسیون بهداشت مجلس:
یکپارچه نبودن بیمه‌ها معضل اصلی حوزه سلامت
18 January 2017 ساعت: 17:1



عضو کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه اقدامات فراگیر در حوزه سلامت نیازمند تخصیص منابع پایدار است، گفت: دولت باید براساس یک خرد جمعی و اجتماعی و نگاهی به تجربیات گذشته و کشورهای موفق برای طرح تحول سلامت و ادامه آن چاره‌ای بیندیشد.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از خانه ملت، همایون هاشمی با یادآوری چالش های اصلی حوزه سلامت، گفت: یکی از چالش‌های پیش‌رو بحث عدم پایداری منابع مالی در حوزه سلامت است چراکه هر طرح عمده و ملی نیازمند تزریق و تخصیص اعتباراتی پایدار است.
نماینده مردم میاندوآب، شاهین دژ و تکاب در مجلس افزود: ایران دارای جمعیت 80 میلیونی است و اگر بخواهیم اقدامی فراگیر در حوزه سلامت داشته باشیم باید برای آن منابع پایدار و دائمی ببنیم که این مهم نیز نیازمند بودجه کلانی است. هاشمی تصریح کرد: اگرچه مجلس در این راستا و در برنامه ششم یکسری تمهیداتی اندیشیده اما بدون شک این اعتبارات کافی نیست و باید دولت بر اساس یک خرد جمعی و اجتماعی و نگاهی به تجربیات گذشته و کشورهای موفق برای طرح تحول سلامت و ادامه آن چاره ای بیندیشد.
وی از یکپارچه نبودن بیمه ها به عنوان معضل دیگری در حوزه سلامت یادکرد و افزود: از سویی دیگر یکپارچه نبودن بیمه ها نیز به این معضلات دامن زده است به ویژه در بیمه های درمانی نیازمند آن هستیم تا بیمه ای پایه وجود داشته باشد نه اینکه در پی ایجاد بیمه مکمل باشیم.
هاشمی تاکید کرد: بیمه مکمل دامن زدن به اختلافات طبقاتی است و اینکه حوزه سلامت نباید از درجه یک و دو برخوردار باشد، این حق همه است تا از یکسری امکانات خوب بهره مند شوند لذا نمی توان افراد را به جرم آنکه دسترسی به منابع مالی ندارند را از یکسری امکانات سلامت محروم کرد.
عضو کمیسیون بهداشت مجلس صریح کرد: در ایران بیمه ها اغلب به صورت چندپاره ایجاد شدند در حالی که باید تجمیع شوند که البته این به معنای انتقال ثروت بیمه ها به یکدیگر نیست بلکه به معنای یکپارچه سازی در حوزه مدیریت و سیاست گذاری و راهبری است. وی با تاکید بر ضرورت واگذاری تولیت نظام سلامت به وزارت بهداشت، یادآور شد: این مهم جزو سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری است و در صورت اجرا می توان از یک نهاد برای ضعف عملکرد پاسخ خواست.
هاشمی تصریح کرد: اگر امروزه سوالی در حوزه طرح تحول سلامت مطرح کنیم اغلب پاسخگویی ناقص است چراکه متولیان حوزه سلامت همواره بر این باورند که اختیارات شان کافی نیست و نمی توانند عملا به عملکرد بیمه ها نظارت داشته باشند لذا واگذاری تولیت نظام سلامت به وزارت بهداشت می تواند پاسخی به این انتظارات باشد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد