مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت:
مردم نسبت به بیماری‌های روانی آگاهی ندارند/ ترخیص تعداد زیادی از بیماران روانی به دلیل عدم پوشش بیمه‌ها
6 January 2017 ساعت: 14:1



مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: یکی از مشکلات عمده ما در مورد بیماران روانی شدید این است که بیمه‌ها فقط 56روز بستری آنها در بیمارستان‌ها را تحت پوشش قرار می‌دهند و ما مجبوریم آنها را ترخیص کنیم درصورتی که این بیماران به مدت بستری بیشتری نیاز دارند.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از وبدا، احمد حاجبی با اشاره به کمبود تخت‌های روانپزشکی به عنوان یکی از مشکلات حوزه سلامت روان افزود: تا اوایل سال 94 حدود 8 هزار تخت روانپزشکی در کشور وجود داشت.
حاجبی افزود: با توجه به این مشکل، وزارت بهداشت در این زمینه اقدام کرد و سعی کرد تعداد این تخت‌ها را افزایش دهد. بر همین اساس تا پایان دی ماه امسال حدود 1000 تخت روان پزشکی که بیشتر آن‌ها در بیمارستان‌های عمومی هستند از طریق تغییر کاربری اضافه می‌شود. وی گفت: آخرین آمارهای وزارت بهداشت در سال 1391 در این مورد نشان می‌دهد که 23.6 درصد جمعیت 15 تا 64 سال یعنی حدود 12.5 میلیون نفر مبتلا به نوعی از اختلال روان پزشکی بوده اند و نیاز به درمان دارند.
مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: بر اساس همین بررسی‌ها در سال 91 از این تعداد حدود 65 درصد این تعداد هیچ خدمتی نگرفته بودند و از باقی این تعداد هم که خدماتی را دریافت کرده بودند، 54 درصد از حداقل استانداردها برخوردار بود.
حاجبی به تغییر جمعیت روستای و شهرنشین کشور در طول این سال‌ها اشاره کرد و گفت: در حدود سه دهه گذشته 70 درصد جمعیت در روستاها و 30 درصد در شهرها بود اما اکنون برعکس شده است و آمارها نشان می‌دهد که اکثر مهاجران، در حاشیه شهرها متوقف شده و به آسیب‌های اجتماعی زیادی دچار می‌شوند. به همین علت نیز وزارت بهداشت سعی کرد به این گروه توجه ویژه داشته باشد و به آنها ارائه خدمات داشته باشد که ارائه خدمات به تعداد یازده میلیون نفر از حاشیه نشینان بر همین اساس بود.
وی با اشاره به هفت خدمت جدید وارد شده در کتاب ارزش‌های نسبی و لزوم توجه بیمه‌ها به این خدمات خاطر نشان کرد: بیمه بنگاه اقتصادی است بنابراین باید هزینه اثربخشی و هزینه فایده و استانداردهای خدمتی مشخص باشد. حاجبی کم آگاهی مردم نسبت به مشکلات روانی را از مشکلات اصلی در پیشگیری و درمان این اختلالات ذکر کرد و در این مورد خاطرنشان کرد: البته نزدیک به 63درصد از افرادی که در طول یک سال در این حوزه خدمت دریافت نکرده بودند، علت این موضوع را مساله‌ای غیر از کم پولی و یا نبود خدمات بیان کردند؛ بلکه این گروه عنوان می کردند که فکر می‌کردیم بیماری ما خود به خود بهبود می‌یابد و این نشان دهنده کمی آگاهی آنان در این زمینه است.
مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت افزود: ما در زمینه سواد سلامت روان بسیار ضعیف هستیم و باید روی توانمندسازی و افزایش آگاهی مردم و سواد سلامت روان آنها بیش از پیش تمرکز و کار کنیم. حاجبی با اشاره به لزوم اطلاع رسانی رسانه‌ها برای افزایش آگاهی مردم در زمینه سلامت روان ادامه داد: رسانه‌ها، صدا و سیما، آموزش و پرورش و بقیه دستگاه‌ها باید در این زمینه همکاری و تلاش کنند تا سطح آگاهی جامعه در این زمینه ارتقاء پیدا کند.
وی محدودیت‌های بیمه‌ای مبتلایان به بیماری‌های روانی در کشور را از دیگر دغدغه‌های مهم در این موضوع برشمرد و گفت: مشکل عمده‌ای که در ارتباط با بیماران روانی شدید مزمن داریم این است که در بیمارستان‌های روان پزشکی، بیماران روانی شدید در طول سال فقط می‌توانند از 56 روز بیمه استفاده کنند و ما مجبور می‌شویم بیشتر این بیماران را توانایی پرداخت هزینه‌ها را ندارند، ترخیص کنییم.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد