وزیر بهداشت:
بیمه‌ها بابت تاخیر، معادل بهره بانکی جریمه بدهند/افسوس وزیر بهداشت
1 January 2017 ساعت: 15:1



وزیر بهداشت گفت: سازمان‌های بیمه‌گر باید مطابق قانون به علت تاخیر پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها، معادل نرخ بهره بانکی جریمه بدهند.
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایرنا، سیدحسن هاشمی در اجلاس مدیران پرستاری سراسر کشور گفت: پرستاران و جامعه پزشکی نجیب‌ترین گروه اجتماعی هستند، زیرا یکسال است که به علت تاخیر بیمه‌ها در پرداخت مطالبات مراکز درمانی حقوق قانونی و مسلم‌شان را دریافت نکرده‌اند ولی باز هم به خدمت‌رسانی خود ادامه می‌دهند. وی ادامه داد:‌ بر اساس قانون بیمه باید بلافاصله بعد از دریافت اسناد مالی مراکز درمانی60درصد مطالبات را پرداخت کنند و 40درصد دیگر را نیز ظرف سه ماه باید بپردازند و اگر این پرداخت بیش از سه ماه تاخیر داشت باید معادل نرخ بهره، جریمه پرداخت کنند.
وزیر بهداشت گفت: این درست نیست که بیمه‌ها حق شرکت‌های دارویی، تجهیزات پزشکی و پرستاران، پزشکان، متخصصان علوم آزمایشگاهی، رادیولوژی و پیراپزشکان را هر زمان که خواستند پرداخت کنند و بابت تاخیر هیچ جریمه‌ای هم نپردازند. هاشمی افزود: هم‌اکنون بیمه‌ها حدود10هزار میلیارد تومان به مراکز درمانی و بیمارستان‌ها و بدهکارند باید دولت و مجلس ماده‌ای را تصویب کنند که براساس آن اگر بیمه‌ها تاخیری در پرداخت داشتند، بتوانیم جریمه دیرکرد را از حسابشان برداشت کنیم.
هاشمی ادامه داد: همچنین به تمام روسای دانشگاههای علوم پزشکی دستور داده‌ام که اگر پولی به دست آوردند، پرداخت مطالبات پرستاران در اولویت باشد و بعد از آن مطالبات کارکنان بیمارستان و بعد از مطالبات پزشکان پرداخت شود. وزیر بهداشت ادامه داد: کسانی از ابتدا با طرح تحول سلامت مخالف بودند و جوسازی می‌کردند، همانطور که عده‌ای با برجام مخالف بودند و مخالفت می‌کردند، اما واقعیت این است که توسعه‌ای که با اجرای طرح تحول سلامت رخ داده است با هیچ دوره‌ای قابل مقایسه نیست.
وزیر بهداشت افزود: یکی از آرزوهای دیرین من برای پرستاران این است که بیشتر با مجامع علمی بین‌المللی ارتباط داشته باشند، در این قسمت خیلی ضعیف هستیم، در سیستم فعلی پرستاران فقط ارائه خدمت می دهند و فرصتی برای تولید علم و حضور در مجامع علمی دنیا ندارند و این موضوعی است که من بابت آن افسوس می‌خورم.
هاشمی گفت: باید برای جبران گذشته پرستاری پراکتیشنر را راه بیندازیم و پرستاران را آموزش دهیم که وارد کارهای تخصصی شوند و این کارها را به آنان واگذار کنیم، این یکی از آرزوهای من در سه سال گذشته بوده است که افسوس می‌خورم که چرا محقق نشد. وی افزود: مطالبات پرستاران نباید به یک یا دو مورد منحصر شود، پرستاری ایران جای پیشرفت زیادی دارد و به‌خصوص حق پیشرفت علمی را مطالبه کنید، اگر رشد علمی، حرفه‌ای و مهارتی ایجاد شد، بسیاری از حقوق و مطالبات دیگر نیز در سایه اعتلای جایگاه پرستاران محقق می‌شود.
وزیر بهداشت گفت: متاسفانه در این دوره برخی بدرفتاری‌ها باعث شد، بخش مهمی از انرژی و وقتمان را برای پاسخ به این بدرفتاری‌ها صرف کنیم که جای افسوس دارد، کارهای بر زمین مانده زیادی وجود دارد که باید انجام دهیم. هاشمی با اشاره به اختلاف افکنی بین گروه‌های پزشکی و پرستاری افزود: تصور من این است که پزشکان، پرستاران، دندانپزشکان، داروسازان و... همه اعضای جامعه پزشکی یک تیم هستند که در کنار هم کار می‌کنند و به هم محبت دارند و اصلا فضاسازی‌های رسانه‌ای که برخی ایجاد می‌کنند با واقعیت جامعه پزشکی همخوانی ندارد.
هاشمی تصریح کرد: هیچ جراحی بدون کمک پرستاران و پرسنل اتاق عمل نمی‌تواند کاری انجام دهد، همه کارگزاران نظام سلامت و سرمایه‌های اجتماعی هستند، اما متاسفانه عده‌ای بداخلاقی‌هایی انجام می‌دهند که آدم غصه می‌خورد.
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد