هشدار سازمان غذا و دارو درباره زعفران‌های تقلبی
6 December 2016 ساعت: 17:12



کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو گفت: «پودرهای مشابه زعفران که در اماکن مختلف ازجمله از سوی دستفروش‌ها یا در متروها با قیمت‌های بسیار پایین به فروش می‌رسند، تقلبی هستند.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از سازمان غذا و دارو، مینو حاجیان کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: «متاسفانه برخی از مردم اقدام به خرید زعفران از دستفروش‌ها می‌کنند درحالی که این پودرهای مشابه زعفران، فاقد پروانه ساخت و مشخصات برچسب‌گذاری بوده و به هیچ‌ وجه مورد تائید وزارت بهداشت نیست.»
وی با بیان اینکه این پودرها کاملا تقلبی بوده و از رنگ‌های شیمیایی تشکیل شده‌اند، افزود: «مصرف‌کنندگان برای اطمینان از سلامت زعفران، باید آن را از فروشگاه‌های معتبر خریداری کنند و به مشخصات برچسب که شامل تاریخ تولید، انقضاء، پروانه ساخت، آدرس واحد تولیدی همراه با شماره تماس و آرم سازمان غذا و دارو است، دقت کنند.»
حاجیان خاطرنشان کرد: «زعفران در معرض تقلب‌های زیادی قرار می گیرد. این محصول از پرچم گل‌های گیاه زعفران تهیه می‌شود و برای تقلب در زعفران از پرچم گیاه گل رنگ و گیاهان مشابه استفاده می‌کنند و آن را با زعفران مخلوط می‌کنند.» وی ادامه داد: «عده‌ای دیگر از ریشه‌های اطراف ذرت استفاده کرده و آن را با رنگ‌های مصنوعی به رنگ زعفران در می‌آوردند.»
کارشناس اداره کل نظارت و ارزیابی فرآورده‌های خوراکی، آرایشی و بهداشتی سازمان غذا و دارو افزود: «چنانچه زعفران پودر شده باشد، اصالت آن تنها با دستگاه‌های آزمایشگاهی، قابل تشخیص است.» حاجیان یادآور شد: «زعفران به‌ویژه بعد از آسیاب شدن باید دور از نور و رطوبت و در جام شیشه‌ای نگهداری شود چراکه با توجه به اسانس(مواد معطر)، زعفران قابل تبخیر شدن است و در صورت نگهداری نامناسب به مرور زمان اسانس آن تبخیر شده و از اثرات دارویی و طعم و مزه آن کاسته می‌شود.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد