رئیس‌جمهور در مراسم افتتاحیه بیست‌ودومین نمایشگاه مطبوعات:
دولت درحال تدوین نظام رسانه‌ای است
5 November 2016 ساعت: 15:11



رئیس‌جمهور گفت: «دولت به دنبال تدوین نظام رسانه‌ای است که تقدیم مجلس کند زیرا بسیاری از تخلفات رسانه‌ای باید در همان نظام رسانه‌ای بررسی شود و جایش در دادگاه نیست. خیلی مشکلات در رسانه‌ها وجود دارد که ممکن است حتی یک حقوقدان حاذق هم آن را نداند. مگر همه تخلفات رسانه‌ای باید دادگاهی شود وقتی راه‌حل‌های حرفه‌ای‌تر و کم هزینه‌تر وجود دارد.»
به گزارش سپیدآنلاین به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین حسن روحانی در مراسم افتتاحیه بیست‌ودومین نمایشگاه مطبوعات اظهار کرد: «بی‌تردید رسانه، مطبوعات و اصحاب آن به فرهنگ و ارتباط افکار مردم با حاکمیت و انتقال نظر حاکمیت و فراهم آوردن زمینه برای توسعه جامعه، کمک می‌کنند. رسانه یکی از عوامل اصلی توسعه است و توسعه هم وسیله‌ای برای توسعه فعالیت رسانه‌هاست.»
رئیس‌جمهور اظهار کرد: «اصحاب رسانه و دنیای فرهنگ و هنر می‌توانید برای جامعه امنیت‌آفرین باشید، اما اگر خود اصحاب رسانه امنیت نداشته باشند و دل‌نگران امنیت خود، راه خود، شغل و قلم خود باشند چگونه می‌توانند امنیت بیافرینند؟»
روحانی افزود: «از قلم شکسته و دهان بسته کاری ساخته است؟ نشکنیم قلم‌ها را به بهانه‌های واهی، نبندیم دهان‌ها را با بهانه‌های غیراساسی، بگذاریم در این جامعه آزادی باشد و بگذاریم آزادی مسئولانه باشد، امنیت امروز برای ما اصل است اما فکر نکنید تنها با تفنگ امنیت ساخته و یا حفظ می‌شود که تفنگ هم به جای خود لازم است. اما قلم چه؟ اما بیان؟ و اما فرهنگ؟»
رئیس‌جمهور با اشاره به «ضرورت وجود فضای مجازی»، گفت: «نمی‌توان گفت فضای مجازی را نمی‌خواهیم، ما چه‌کاره هستیم که بگوییم فضای مجازی را می‌خواهیم یا خیر. مثل اینکه یادمان رفته است صاحب اصلی کشور مردم هستند، مثل اینکه اصل ششم قانون اساسی را فراموش کرده‌ایم، مثل اینکه یادمان رفته همه چیز از صندوق رای بیرون می‌آید و مردم صاحب اصلی نظام مردم‌سالاری دینی هستند.»
روحانی با بیان اینکه «دولت درحال تدوین نظام رسانه‌ای است»، خاطرنشان کرد: «همانند نظام پزشکی، دولت به دنبال تدوین نظام رسانه‌ای است که تقدیم مجلس شورای اسلامی کند. بسیاری از تخلفات باید در همان نظام رسانه‌ای بررسی شود و جایش در دادگاه نیست. خیلی مشکلات در رسانه‌ها وجود دارد که ممکن است حتی یک حقوقدان حاذق هم آن را نداند. مگر همه تخلفات رسانه‌ای باید دادگاهی شود وقتی راه‌حل‌های حرفه‌ای‌تر و کم هزینه‌تر وجود دارد.»
روحانی یادآور شد: «این رسالت اصحاب رسانه است که رضایت را برای مردم ایجاد کند؛ چراکه تروریسم بر اسب نارضایتی و ناامیدی سوار می‌شود. آنهایی که جز ایجاد یاس و ناامیدی در افکار عمومی کار دیگری نمی‌کنند چه نتیجه‌ای از فعالیت‌ها‌یشان می‌خواهند بگیرند. افسردگی بر اثر بی‌نشاطی و ناامیدی در جامعه ایجاد می‌شود؛ چه کسانی هستند که به جای مزرعه امید کشتزار یاس را دنبال می‌کنند.»
رئیس‌جمهور با استقبال از انتقادهای سازنده، گفت: «ما اعتقاد به عصمت نداریم و نیازمند انتقاد سازنده هستیم، اما انتقاد سازنده با هتاکی متفاوت است، رسانه باید منتقد باشد اما هتاکی در رسانه جایی ندارد.» روحانی اظهار داشت: «دولت در برابر مطبوعات و رسانه‌ها وظایفی داشته و دو اقدام مهم را در دستور دارد ابتدا نظام رسانه‌ای که مانند نظام پزشکی مهم است که درحال آماده شدن است تا به مجلس برود. بسیاری از تخلفات را آنجا می‌توان رسیدگی کرد. قانون مطبوعات تغییراتی لازم دارد که مشغول بررسی در دولت هستیم و درصورتی که تکمیل کنیم به مجلس می‌فرستیم و این قدم مهمی است. در زمینه یارانه هم اگر کمی عقب هستیم همین امروز بعد از اینجا به سازمان برنامه و بودجه دستور می‌دهم که بتوانیم امسال یارانه مطبوعات را جبران کنیم.»
روحانی از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرد تا به‌طور جدی جلساتی را برگزار کرده و مشکلات اصحاب رسانه را به دقت مورد رسیدگی قرار دهند و اگر هم مساله‌ای بود در هیات وزیران مطرح شود تا درمورد آنهایی که دولت می تواند راه حل پیدا کند گامی برداشته شود. رئیس‌جمهور در پایان اظهار کرد: «می‌دانم رسانه‌ها تا چه حد مهم و تاثیرگذار هستند و حل مشکلات آنها چقدر می‌تواند موثر باشد. به حق رسانه‌ها دانشگاه هستند و دنیای امروز دنیای ارتباطات است و همه باید تلاش‌مان را در این راه انجام داده و دست به دست هم دهیم که برای توسعه و پیشرفت کشورمان تلاش کنیم.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد