معاون بهداشت وزارت بهداشت اعلام کرد
افزایش امید به زندگی به 77 سال تا سال 2050
مرگ و میر 60 درصدی سالمندان واکسینه نشده


29 September 2021 ساعت: 17:9



معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: «امید به زندگی و افزایش طول عمر به عنوان دستاورد نظام سلامت با سرعت بیشتر و توالی کمتر در حال ازدیاد است. امید به زندگی از 64 سال در سال 1990 میلادی به 72 سال در 2019 رسیده است.»
به گزارش سپید به نقل از معاونت بهداشت وزارت بهداشت، علیرضا رئیسی در آستانه اول اکتبر (روز جهانی سالمند) گفت: «بحث توانمندسازی سالمندان بسیار مهم است. باید از توانمندی سالمندان استفاده کرد، این کار به تقویت بنیه آن‌ها از نظر روحی، روانی، جسمی و به نشاط ایشان کمک می‌کند.»

وی افزود: «استفاده از تجربیات سالمندان، توانمندسازی و ایجاد فرصت‌های برابر یک امر ضروری برای سالمندان بوده و موجب نشاط جامعه می‌شود.»

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: «توجه نظام سلامت به فاکتورهای خطر و بیماری‌های غیرواگیر و واگیر در طول سال‌ها موجب افزایش امید به زندگی در جامعه شده است.»

رئیسی افزود: «ارتقای سن امید به زندگی در سال 2050 به 77 سال خبر بسیار خوبی خواهد بود و نشان دهنده توجه نظام سلامت به علم و تکنولوژی است اما باید توجه داشت که با افرادی در رده سنی جدید مواجه می‌شویم که باید زیرساخت‌های مراقبت از آن‌ها را فراهم کرد.»

وی تصریح کرد: «از هر 11 نفر در سال 2019 یک نفر بالای 65 سال عمر داشت که این عدد در سال 2050 به 6 نفر خواهد رسید. این عدد بسیار قابل توجه است و باید برای این همه سالمند برنامه‌ریزی کرد.»

معاون بهداشت وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: «جمعیت 65 سال به بالا در سال 2018 برای نخستین بار از جمعیت زیر 5 سال دنیا فزونی یافت. این تغییر سنی یعنی که نظام‌های سلامت باید چشم اندازهایی برای مواجهه با افراد زیادی که به سن بالای 65 سال می‌رسند ترسیم کنند.»

رئیسی افزود: «آمار هشدار دهنده در ایران این است که جمعیت 5 درصدی سالمندان در سال 1355 طی 43 سال یعنی در سال 98 به 10 درصد رسید. مطابق برآوردها طی 21 سال یعنی در سال 1420 این جمعیت به 20 درصد جمعیت کل کشور می‌رسد.»

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: «سالمند سالم برای هر کشوری یک سرمایه است ولی این سلامت نیازمند ایجاد زیرساخت‌های لازم و برنامه‌های مدون و قوی است.»

وی با اشاره به تصویب سند ملی سالمندی تصریح کرد: «این سند نیاز به همکاری تمام ارگان‌ها دارد تا ضمانت اجرایی پیدا کند.»

رئیسی در حوزه سالمندی و پاندمی، سالمندی را به عنوان یک عامل خطر شناخته شده در تمام دنیا دانست و گفت: «سالمندان بیشترین آسیب‌ها را از کرونا دیدند.»

وی اضافه کرد: «بیش از 74 درصد مرگ و میرهای کرونا از سالمندان بود. سالمندان بیماری‌های زمینه‌ای زیادی مثل دیابت، فشار خون و بیماری‌های قلبی دارند.»

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: «افراد 60 سال به بالا در ایران برای واکسیناسیون در اولویت قرار گرفتند و 88 درصد آنها واکسینه شدند. متاسفانه بیش از 60 تا 70 درصد مرگ و میرها در 12 درصد از سالمندان رخ داد که واکسینه نشدند.»

رئیسی افزود: «بنابراین اهمیت واکسیناسیون سالمندان را به عنوان یک اقدام فوری و عملی باید مد نظر قرار دهیم. باقیمانده سالمندان واکسینه نشده هنوز گروه در معرض خطر هستند و از همکاران بهداشتی می‌خواهم حتی اگر شده با مراجعه به منازل، آنان را برای دریافت واکسن قانع کنند.»

وی خاطر نشان ساخت: «آموزش سیستم دیجیتال و تله مدیسین برای سالمندان جهت جلوگیری از خروج از منزل در پاندمی کرونا ضروری است. بحث روحی و روانی این عزیزان نیز باید مورد توجه قرار گیرد. جبران کمبود ارتباط با این عزیزان حتی از طریق فضای مجازی مهم است.»

رئیسی در پایان گفت: «در بحث آموزش سالمندان در استان سیستان و بلوچستان کارهای خوبی انجام شده و دانشگاه علوم پزشکی ایران هم در این زمینه طرح‌های خوبی دارد که امیدواریم موفق به انجام آنها شوند.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد