جزییات دارو و درمان بیماران خاص در نوروز کرونایی
تاکید بر پرهیز این بیماران از سفر


16 March 2021 ساعت: 08:3



رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری‌های وزارت بهداشت با اشاره به نحوه ارائه خدمت به بیماران خاص در نوروز ۱۴۰۰ و با توجه به شرایط کرونا، گفت: «بر اساس سیاست ستاد ملی مقابله با کرونا شهرهای قرمز و نارنجی قابل سفر کردن نیستند. خصوصا برای بیماران خاص که نسبت به سایر افراد و بیماران سیستم ایمنی ضعیف‌تری هم دارند و باید دقت بیشتری کنند، پروتکل‌ها را رعایت کنند و از سفر به شهرهای پرخطر خودداری کنند.»
به گزارش سپید، مهدی شادنوش در گفت‌وگو با ایسنا درباره نحوه خدمت‌رسانی به بیماران خاص در ایام نوروز ۱۴۰۰، گفت: «مانند هر سال تدابیر کاملی برای ارائه خدمت به بیماران خاص در کشور ابلاغ شده است. بر این اساس مراکز دیالیز برای بیماران دیالیزی طبق روال معمول خودشان در این ایام خدمات ارائه می‌کنند. در زمینه بیمارانی که نیازمند مراکز شیمی‌درمانی هستند، به معاونت‌های درمان دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شده است که علاوه بر فعالیت مراکز دولتی ارائه خدمت در این زمینه، یک‌سوم از مراکز شیمی‌درمانی ‌بخش خصوصی هم باید ارائه خدمت داشته باشند.»

وی افزود: «مراکز تزریق فرآورده‌های خونی که برای بیماران خاص ارائه خدمت می‌کردند، در طول تعطیلات نوروز هم موظفند طبق روال معمول خدمات‌شان را به بیماران ارائه دهند.»

شادنوش با بیان اینکه در زمینه جابجایی در دوران کرونا، تمام سیاست مرکز مدیریت بیماری‌های خاص وزارت بهداشت هم تابع سیاست‌های ستاد ملی مقابله با کرونا خواهد بود، گفت: «بر این اساس شهرهای قرمز و نارنجی قابل سفر کردن نیستند، خصوصا برای بیماران خاص که نسبت به سایر افراد و بیماران سیستم ایمنی ضعیف‌تری هم دارند و باید دقت بیشتری کنند، پروتکل‌ها را رعایت کنند و از سفر به شهرهای پرخطر خودداری کنند. در سایر شهرهایی که امکان مسافرت دارند، اگر بیماران خاص خواستند که در آن شهرها خدمات‌شان را دریافت کنند، از قبل باید بین دانشگاه علوم پزشکی مبدا و مقصد هماهنگی‌های لازم را انجام دهند. به عنوان مثال اگر بیماران دیالیزی می‌خواهند سفر کنند، حتما با هماهنگی مبدا و مقصد باید برنامه‌های‌شان را هماهنگ کنند تا بتوانند خدمات‌شان را در آن شهرها دریافت کنند. بدون هماهنگی کافی و به امید اینکه می‌روند و خدمت دریافت می‌کنند، هرگز اقدام به سفر نکنند. با توجه به تنگناها و محدودیت‌هایی که وجود دارد، هم باعث زحمت خودشان می‌شوند و هم نظم مراکز ارائه دهنده خدمت را برهم می‌زنند.»

وی درباره وضعیت ارائه داروهای بیماران خاص که قرار بود داروهای‌شان را از نزدیک‌ترین داروخانه به محل زندگی‌شان دریافت کنند، گفت: «این فرآیند در حال تکمیل است و اساس آن سامانه مدیریت بیماری‌های نادر است که راه‌اندازی شده، بیماری‌ها و ثبت بیماران در این سامانه در حال انجام است و توزیع دارو هم در داروخانه‌های منتخب تقریبا شکل گرفته و مرتب در حال تقویت است.»

شادنوش گفت: «یقینا با تکمیل فرآیند در نظر گرفته شده در آینده بیماران با زحمت کم‌تری برای دریافت داروهای‌شان مواجه خواهند بود. در حال حاضر برخی از داروها در سامانه ثبت شده است. بر این اساس برای هر شهرستانی داروخانه‌های منتخبی در نظر گرفته شده که به هر داروخانه هم تعدادی از کد ملی‌های بیماران معرفی شده‌اند و داروهای‌شان به صورت امانت در داروخانه‌های منتخب است و آن بیماران می‌توانند با مراجعه به داروخانه‌های منتخب مشخص شده، داروهای‌شان را دریافت کنند.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد