سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرد
جهش آمریکایی کرونا و چالشی جدید برای واکسن
آغاز توزیع واکسن‌های اتحادیه کوواکس


3 March 2021 ساعت: 09:3



سخنگوی سازمان غذا و دارو ضمن اعلام آخرین اطلاعات تغییرات و جهش‌های ژنتیکی در کروناویروس، در عین حال از آغاز توزیع دور نخست واکسن از سوی اتحادیه کوواکس خبر داد.
به گزارش سپید، کیانوش جهانپور در گفت‌وگو با ایسنا درباره آخرین تغییرات و جهش‌های ژنتیکی در کروناویروس گفت: «این روزها سخن از واریانت‌های جدید یا جهش‌های اساسی در کروناویروس بسیار است و البته در مورد واریانت۱.۱.۷  B. (اولین بار در انگلستان شناسایی شده)، ۱.۳۵۱ B. (اولین بار در آفریقای جنوبی شناسایی شده) و۱  P. (در برزیل شناسایی شده) شنیده‌ایم، اما تیپ یا واریانت‌های دیگری نیز ظاهر و گزارش شده‌اند و متاسفانه هیچکدام از این یافته‌ها از خموشی کرونا حکایت ندارند از جمله واریانت‌های آمریکایی در نیویورک که۱.۵۲۶  B. نام دارد، حاوی همان جهشK۴۸۴ E است و باعث ایجاد نگرانی بسیار شده است.»

وی افزود: «تصور می‌شود این جهش حداقل به کروناویروس اجازه می‌دهد تا از برخی واکنش‌های ایمنی بدن فرار کند. واکسن‌های ایجاد شده علیه ویروس اصلی و نخستین نیز در برابر واریانت۱.۳۵۱  B. کمتر اثرگذارند و در هفته اخیر بسیاری از محققین اذعان داشتند که این نوع در چند هفته گذشته به طرز نگران کننده‌ای در جمعیت بیماران ایالات متحده نیز افزایش یافته است و البته ظاهرا بیماران با این نوع جدید به طور متوسط پیرتر بوده و بیشتر در بیمارستان بستری می‌شوند، فعلا تجزیه و تحلیل‌ها نشان می‌دهد که نوع۱.۵۲۶  B. نیز لااقل در شمال شرقی ایالات متحده پراکنده شده و مجموعه منحصر به فرد جهش‌ها در آنتی ژن اسپایک(S) آن نیز ممکن است یک چالش آنتی ژنی برای مداخلات فعلی و واکسن باشد.»

جهانپور گفت: «اخیرا البته نوع H ۷۹۶  Fin-هم در فنلاند شناسایی و گزارش شده است که جهش‌هایی مشابه آنچه در۱.۱.۷ B. و۱.۳۵۱ B. دیده می‌شود، دارد. علاوه بر این دارای جهش در یکی از مناطق آنتی ژن (N) نیز هست.»

رئیس مرکز اطلاع رسانی وزارت بهداشت افزود: «فعلا به نظر می‌رسد که اغلب واکسن‌های موجود در برابر نوع۱.۱.۷  B. موثرند، اما در مورد واریانت ۱.۳۵۱.B اطلاعات موثقی در مورد اثربخشی واکسن در برابر آن وجود ندارد و کماکان باید منتظر بررسی‌های بیشتر ماند.»

آغاز توزیع واکسن اتحادیه کوواکس

سخنگوی سازمان غذا و دارو اظهار داشت: «در این میانه البته خبر خوش آغاز دور نخست توزیع واکسن از سوی اتحادیه کوواکس در بیش از ۱۴۲ کشور عضو آن از جمله ایران است، اگرچه به نظر می‌رسد تمامی سازنده‌های واکسن فعلاً با تاخیر در تحویل واکسن مواجهند اما کوواکس با تاخیر چند هفته‌ای توزیع واکسن را آغاز کرده است.»

وی ادامه داد: «عمده واکسن توزیعی از مسیر کوواکس، واکسن آکسفورد/آسترزنکا خواهد بود که در سایت‌های مختلف تولید این واکسن در دنیا از جمله هند و کره جنوبی تولید شده است و بنا بر آخرین اعلام، سهم ایران در دور نخست و در چند محموله، بیش از ۳ میلیون و ششصدهزار دوز از این واکسن خواهد بود که با توجه به برنامه کشوری، در فصل بهار احتمالا برای تکمیل فاز ۱ و عمدتا برای واکسیناسیون افراد مشمول فاز ۲ مورد استفاده قرار خواهد گرفت.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد