تاکید انجمن متخصصین زنان بر بازنگریهای دورهای و نظارت کافی در خصوص اجرای فرآیند غربالگری
23 February 2021 ساعت: 16:2
23 February 2021 ساعت: 16:2
رئیس انجمن متخصصین زنان و زایمان ایران در نامهای خطاب به رییس کل سازمان نظام پزشکی ضمن تقدیر از توجه به سلامت مادران و کودکان و ارسال نامه به ریاست مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده گفت: «انجمن متخصصین زنان ضمن تائید شیوه نامه غربالگری جنین ناهنجار مصوب خرداد ماه 1399 اداره ژنتیک معاونت بهداشتی وزارت متبوع، بر بازنگریهای دورهای و نظارت کافی بر اجرای فرآیند غربالگری و رفع نواقص و مشکلات آن تاکید دارد.»
به گزارش سپید به نقل از سازمان نظام پزشکی، متن نامه اعظم السادات موسوی خطاب به محمدرضا ظفرقندی به شرح ذیل است:
جناب آقای دکتر ظفرقندی
رئیس کل محترم سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
احتراماً پیرو نامه حضرت عالی به ریاست محترم مجلس شورای اسلامی در خصوص طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، ضمن تشکر و قدردانی از توجه به سلامت مادران و کودکان که یکی از شاخصهای مهم توسعه سلامت هر کشوری محسوب میگردد، نکاتی چند تاکید میشود.
1.تجربه سالهای متمادی طبابت و مطالعه و تحقیق اعضای انجمن علمی متخصصین زنان و زایمان که اکثر آنان را اعضای هیات علمی دانشگاهها و متخصصین با تجربه و متعهد تشکیل میدهند حاکی از آن است هرگونه تقنین در حوزه زنان و مامایی که منجر به کاهش یا منع پایش سلامت جنین و مادران باردار شود نه تنها سلامت و امنیت روانی مادران را به خطر میاندازد بلکه تاثیر سویی بر عملکرد مراقبین سلامت خواهد داشت. بی تردید جنابعالی و سایر مسئولین نظام آمار بالای مرگ مادری را در دهههای قبل فراموش نخواهند کرد. تعداد کثیری از مرگهای مادری به علت سقط جنین غیر قانونی بود که به دست افراد سودجو و در شرایط غیربهداشتی و غیر ایمن انجام میگردید و یا به علت ادامه بارداری در زنان با بیماریهای زمینهای بود که حاملگی تهدید جدی برای جان مادر بود. در چنین شرایطی همکاری اساتید حوزه و دانشگاه در سلسله همایشهای دیدگاههای اسلام در پزشکی منجر به طرح قانون سقط درمانی در مجلس شورای اسلامی گردید. ماده واحده قانون سقط درمانی در پی تلاش فراوان نمایندگان محترم مجلس و بحثهای فراوان و پس از استفتا از مراجع عظام تصویب شد و نه تنها مورد تایید فقهای محترم شورای نگهبان قرار گرفت بلکه مقام معظم رهبری نیز توشیح فرمودند. نسخ این قانون نه تنها سبب رشد و جوانی جمعیت نخواهد شد بلکه خانوادههایی با سابقه داشتن نوزاد دارای ناهنجاری و یا افراد با سن بالا را از اقدام به بارداری منصرف میکند. آسیب جدیتر به زنان بارداری وارد میشود که دارای جنین با ناهنجاری مغایر با حیات هستند. این زنان مجبور به ادامه بارداری میشوند که جنین در ماههای آخر بارداری دچار مرگ درون رحمی خواهد شد. آیا تحمیل چنین شرایطی به هرفردی از آحاد جامعه عقلانی و شرعی است؟ قانون سقط درمانی که توسط سازمان پزشکی قانونی و بر اساس آییننامه بسیار دقیق اجرا و مجوز سقط را صادر مینماید راهی برای جلوگیری از سقطهای غیر قانونی غیر بهداشتی شده و اقدامی برای حمایت از مادران دچار عسر و حرج میباشد و در صورت نسخ آن شاهد افزایش مرگ و میر مادران در اثر شوکهای عفونی و عوارض جدی خواهیم بود.
2.حذف غربالگری ناهنجاری جنین از سیستم سلامت تنها حذف یک آزمایش نیست. پایش سلامت جنین و مادر وظیفه اصلی مراقبین سلامت زنان باردار است. نوع نگارش مواد قانونی هراس و واهمهای در متخصصین زنان، ماماها و سایر مراقبین سلامت ایجاد خواهد کرد که کمتر کسی به ادامه کار در این حیطه تمایل خواهد داشت و در نهایت آسیب جدی به سلامت مادر و جنین وارد خواهد شد. چنین قوانینی تاثیر سوء در افزایش جمعیت سالم داشته و زنان خواهان بارداریهای سالم را با ترس از تولد نوزادان ناهنجار از اقدام به فرزندآوری منصرف خواهد کرد.
انجمن متخصصین زنان ضمن تائید شیوه نامه غربالگری جنین ناهنجار مصوب خرداد ماه 1399 اداره ژنتیک معاونت بهداشتی وزارت متبوع، بر بازنگریهای دورهای و نظارت کافی بر اجرای فرآیند غربالگری و رفع نواقص و مشکلات آن تاکید دارد.
باسپاس مجدد از حمایت جنابعالی، امیدواریم ریاست محترم مجلس شورای اسلامی که دغدغه جدی در ارتقاء سلامت مادران و کودکان را دارند دستورات لازم در خصوص بازنگری این طرح را صادر فرمایند.
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد