قانقاریا عارضه جانبی دیگر کرونا است
19 February 2021 ساعت: 13:2



نتایج یک مطالعه جدید هشدار داده است که قانقاریا می‌تواند عارضه جانبی دیگر عفونت کووید۱۹ باشد.
به گزارش سپید، کووید-۱۹ با طیف وسیعی از علائم ناخوشایند از سرفه خشک گرفته تا از دست دادن حس بویایی همراه است. اکنون نتایج یک مطالعه جدید هشدار داده است که قانقاریا می‌تواند عارضه جانبی دیگر این عفونت ویروسی باشد.

قانقاریا یا سیاه‌مُردِگی یا گانگرِن (Gangrene)، فساد و عفونتی است که در قسمتی از ماهیچه یا استخوان پیدا می‌شود و آن را سیاه و فاسد می‌کند.

محققان دانشگاه «نورث وسترن» در آمریکا که این مطالعه را انجام داده‌اند، هشدار می‌دهند که کووید-۱۹ می‌تواند باعث بروز مشکلات طولانی مدت عضله و مفصل از جمله آرتریت، قانقاریا و انگشت پای کرونایی شود. تحقیقات انجام شده از سوی اتحادیه بین‌المللی بیماری‌های پوستی و آکادمی پوست آمریکا نشان می‌دهد که برخی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا دچار التهاب‌‌های مربوط به سرمازدگی در پاهای خود می‌شود که گاهی ماه‌ها ادامه پیدا می‌کند؛ این عارضه که انگشت پای کرونایی نامیده می‌شود از جمله عوارض آلودگی به کووید-۱۹ است.

اکنون محققان در این مطالعه جدید با تجزیه و تحلیل اسکن‌های ‌ام.آر.آی گرفته شده از بیمارانی که این علائم را تجربه می‌کنند، حدس می‌زنند که ویروس کووید-۱۹ می‌تواند سیستم ایمنی را برای حمله به خود تحریک کند که به بروز مشکلات طولانی مدت روماتولوژی منجر می‌شود.

این مطالعه گزارش‌های اخیر یک زن آلوده به کووید-۱۹ را در ایتالیا دنبال می‌کند که پس از اینکه کرونا رگ‌های خونی وی را تخریب کرد، مجبور به قطع سه انگشت شد. سایر مبتلایان نیز مجبور به قطع عضو شده‌اند.

مطالعات قبلی نیز ارتباطی میان عفونت ویروس کرونا و درد عضلات یا مفصل پیدا کرده‌اند، اما این اولین بار است که این علائم از طریق اسکن رادیولوژی نشان داده می‌شود.

محققان دانشگاه نورث وسترن در این مطالعه از روش‌های مختلف تصویربرداری از جمله سی تی اسکن، ‌ام.آر.آی و سونوگرافی برای تجسم علل قانقاریا و سایر دردهای طولانی مدت عضلانی و مفصلی در بیماران مبتلا به کووید-۱۹ استفاده کردند.

«سواتی دشموخ» که ریاست این مطالعه را بر عهده داشت، گفت: «در این مطالعه متوجه شدیم که ویروس کووید-۱۹ می‌تواند به روش‌های مختلف بدن را برای حمله به خود تحریک کند که می‌تواند به بروز مشکلات روماتولوژی منجر شود که نیاز به مدیریت مادام‌العمر دارد.»

وی افزود: «بسیاری از بیماران مبتلا به اختلالات اسکلتی - عضلانی مرتبط با کووید - ۱۹ بهبود می‌یابند، اما در برخی افراد این علائم جدی می‌شود که به شدت موجب نگرانی بیمار شده و یا بر کیفیت زندگی وی تاثیر گذاشته که منجر می‌شود بیمار به دنبال مراقبت پزشکی و تصویربرداری باشد. این تصویربرداری به پزشکان اجازه می‌دهد تا مشاهده کنند که آیا درد عضلانی و مفصلی مرتبط با کووید-۱۹، تنها شبیه دردهای بدن بر اثر ابتلا به آنفلوانزا است یا موضوع جدی‌تری است.»

این محقق گفت: «قانقاریا می‌تواند در نتیجه یک آسیب، عفونت یا ابتلا به یک بیماری طولانی مدت رخ دهد که بر گردش خون تاثیر می‌گذارد. قانقاریا یک بیماری جدی است که در آن از دست دادن خونرسانی باعث از بین رفتن بافت بدن می‌شود. این موضوع می‌تواند بر هر قسمتی از بدن تاثیر گذارد اما به طور معمول از انگشتان پا، پا، انگشتان و دست‌ها شروع می‌شود.»

به گزارش ایرنا، با این حال در حالی که یافته‌های این مطالعه نشان می‌دهد که عفونت کووید-۱۹ می‌تواند باعث بروز مشکلات مفصلی و عضلانی شود اما محققان تاکید می‌کنند که این ویروس به طور مستقیم باعث ایجاد این علائم نمی‌شود بلکه ویروس کووید-۱۹ به روش‌های مختلف بدن را برای حمله به خود تحریک می‌کند که می‌تواند به بروز مشکلات روماتولوژی منجر شود که نیاز به مدیریت مادام‌العمر دارند.
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد