محرز، عضو ستاد ملی مقابله با کرونا:
خطر موج چهارم کرونا در اسفند جدی است
29 January 2021 ساعت: 13:1



عضو ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: «شاهد افزایش دوباره بیماران در بیمارستان‌ها هستیم، علت اصلی این افزایش بی‌توجهی مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی است و اگر با همین روند جلو برویم احتمالا در اسفند ماه شاهد خیز جدید و موج چهارم انتشار کرونا در ایران خواهیم بود.»
به گزارش سپید، مینو محرز افزود: «روند افزایش بیماری کووید۱۹ و انتشار ویروس کرونا در ایران بسیار نگران کننده است و تعداد بیماران بستری که به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند و نیز بیماران سرپایی رو به افزایش است، علت اصلی آن هم افزایش دورهمی‌ها، تجمعات و مسافرت‌هاست و اینکه میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بین مردم کاهش یافته و رفت و آمدها در اماکن عمومی بیشتر شده است.»

وی گفت: «ویروس جهش یافته انگلیسی هم در کشور وجود دارد اما علت اصلی افزایش دوباره موارد ابتلا به کرونا مستقیما ربطی به ویروس جدید ندارد و به علت رعایت نشدن اصول بهداشتی در سطح جامعه و در بین مردم است.»

عضو ستاد ملی مقابله با کرونا درباره ویروس جهش یافته انگلیسی توضیح داد: «ویروس جهش یافته انگلیسی در ایران هم دیده شده و حتما وجود دارد، مگر می‌شود نباشد، شاید از مدت‌ها قبل هم بوده است. به هر حال انگلیس تنها کشوری که به طور مرتب و مداوم ویروس را ژنوتایپ می‌کند و تغییرات جهش ویروس را رصد می‌کند و در این مورد سیستم قوی برای آزمایش مداوم نوع ویروس دارد، هیچ جای دنیا به اندازه انگیس ژنوتایپ ویروس کرونا را انجام نمی‌دهد به همین علت هم توانستند جهش ویروس را شناسایی کنند.»

محرز گفت: «ویروس جهش یافته کرونا اکنون به آمریکا، ایران و همه جای دنیا رفته است چون به هر حال مسافرت‌ها وجود دارد. در ایران هم رفت و آمد و پروازها به انگلیس و از انگلیس به ایران همیشه بوده است. البته امیدواریم این ویروس در ایران خیلی پخش نشود اما اگر گسترش پیدا کند، نگرانی‌ها بیشتر می‌شود.»

وی اظهار داشت: «در هر صورت افزایش موارد ابتلا به کرونا هنوز ربطی به جهش ویروس و انتشار ویروس جهش یافته انگلیسی در ایران ندارد و چه این ویروس در ایران پخش شده باشد یا نه، برای مقابله با این اپیدمی هنوز حرف اول را رعایت پروتکل‌های بهداشتی شامل زدن ماسک در همه اماکن عمومی، شستن مداوم دست‌ها و رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی مردم به میزان بیش از ۱.۵ متر دارد و تا زمانی که واکسیناسیون گسترده مردم انجام نشود باید این اصول بهداشتی ضروری در بین مردم رعایت شود.»

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌گیری جهانی) این بیماری را تایید کرد.

ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، ‌بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی وچشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد