بررسی بیشتر رابطه بین قرار گرفتن در معرض آفتاب و آسیب دیدن کلیه
22 January 2021 ساعت: 15:1



محققان در مطالعه‌ای به بررسی بیشتر رابطه بین قرار گرفتن در معرض نور خورشید و آسیب دیدن کلیه پرداختند.
به گزارش سپید، محققان آمریکایی در یک مطالعه جدید به فهم بیشتری در مورد چگونگی این موضوع دست پیدا کردند که قرار گرفتن پوست در معرض اشعه فرابنفش (UV) می‌تواند علائم بالینی در بیماری‌های خود ایمنی مانند لوپوس را تشدید کند.

لوپوس بیماری خودایمنی است که موجب التهاب در مفاصل، پوست، کلیه‌ها، مغز، قلب و ریه‌ها می‌شود و بر اثر آن سیستم ایمنی به بافت‌های خود آسیب می‌زند.

تحقیقاتی که در گذشته انجام گرفته تایید کرده است که در حداکثر 80 درصد بیماران مبتلا به لوپوس، قرار گرفتن در معرض نور خورشید می‌تواند باعث التهاب موضعی پوست و التهابات سیستمیک از جمله بیماری کلیه شود. هرچند، در مورد سازوکارهای اساسی که این روند را هدایت می‌کند اطلاعات کافی وجود ندارد.

محققان به منظور تعیین چگونگی تاثیر اشعه فرابنفش در بروز التهاب کلیه به بررسی نقش نوتروفیل‌ها پرداختند. نوتروفیل‌ها نوعی گلبول سفید هستند که به میزان زیادی در بدن یافت می‌شود و به عنوان اولین پاسخ دهنده به هر نوع التهاب عمل می‌کند و با آسیب بافت پوست و کلیه در بیماران لوپوس مرتبط است.
در این مطالعه، محققان در مقاطع زمانی مختلف وجود نشانگرهای التهاب و آسیب در پوست، خون و کلیه موش‌ها را پس از قرار گرفتن در معرض اشعه ماورابنفش بررسی کردند. آنان توانستند در این مطالعه نشان دهند که نوتروفیل‌ها نه تنها به بافت پوست قرار گرفته در معرض اشعه ماورا بنفش نفوذ می‌کنند بلکه در سیستم گردش خون پراکنده می‌شوند و به کلیه‌ها نیز می‌رسند.

محققان اظهار داشتند: «یک زیرمجموعه از این نوتروفیل‌ها که تصور می‌شود بیشتر آسیب زننده هستند ابتدا به بافت پوستی که در معرض اشعه فرابنفش قرار گرفته نفوذ کرده و سپس وارد کلیه می‌شود.»

به گزارش ایسنا به نقل از هندوستان تایمز، محققان دریافتند که قرار گرفتن پوست در معرض اشعه فرابنفش باعث تحریک فرآیندهای التهابی و آسیب در کلیه حتی در موش‌های سالم و طبیعی می‌شود.
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد