عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی:
عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: «10درصد موارد مبتلا به دیابت، از نوع یک و 90 درصد موارد ابتلا از نوع دو است که این نوع دیابت، بسیار به شیوه زندگی و تغذیه ارتباط دارد و با تغییر شیوه زندگی قابل پیشگیری است.»
90 درصد موارد مبتلا به دیابت، نوع دو است
22 November 2020 ساعت: 11:11
22 November 2020 ساعت: 11:11
عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام کرد: «10درصد موارد مبتلا به دیابت، از نوع یک و 90 درصد موارد ابتلا از نوع دو است که این نوع دیابت، بسیار به شیوه زندگی و تغذیه ارتباط دارد و با تغییر شیوه زندگی قابل پیشگیری است.»
به گزارش سپید، گلبن سهراب درباره تغذیه دیابت نوع یک گفت: «شیر مادر در پیشگیری از بروز دیابت نوع یک نقش دارد و تغذیه در بروز این نوع دیابت تاثیر چندانی ندارد.»
وی افزود: «10درصد موارد ابتلا به دیابت، از نوع یک و 90 درصد موارد مبتلا از نوع دو است که این نوع به شیوه زندگی و تغذیه ارتباط دارد. اما مهمترین عامل بروز دیابت نوع دو، اضافه وزن است. چرا که عامل به وجود آورنده این نوع دیابت، مقاومت به انسولین است که در این مقاومت چاقی نقش بسزایی دارد.»
این متخصص تغذیه بیان کرد: «در صورتی که نمایه توده بدنی (شاخص اندازه گیری وزن) بیشتر باشد، مقاومت به انسولین نیز شدیدتر میشود و احتمال بروز دیابت نوع دو افزایش پیدا میکند. بنابراین توصیه میشود به افرادی که در خانواده و بستگان درجه یک، بیمار مبتلا به دیابت نوع دو دارند، سعی در حفظ وزن خود در محدوده نرمال کنند که این مورد با تغذیه صحیح و تحت نظر متخصص تغذیه و فعالیت بدنی منظم طی 5 روز در هفته امکان پذیر است.»
سهراب در ادامه تصریح کرد: «براساس مطالعات انجام شده، تعداد زیادی از افرادی که حداقل 50 درصد کربوهیدرات دریافتیشان از انواع تصفیه نشده بوده است و از گوشتهای قرمز و فراوری شده مثل سوسیس و کالباس و روغن جامد مصرف کردند، در بلند مدت مبتلا به دیابت نوع دو شدهاند.»
وی علاوه بر کنترل وزن و فعالیت بدنی منظم، مصرف نان و غلات سبوس دار، انواع سبزیها، کلم، هویج، کرفس و ... به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی که دارند را نقش حفاظتی در بروز دیابت نوع دو دانست.
این متخصص تغذیه بر مصرف مایعات به بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی تاکید کرد و گفت: «این بیماران میتوانند از انواع گوشتهای سفید بخصوص ماهی که اثر ضد التهابی در بدن دارند، استفاده کنند و این افراد باید توجه داشته باشند که کربوهیدراتها را از انواعی استفاده کنند که حاوی قند زیاد نباشند.»
سهراب افزود: «بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی از دوغ رقیق بدون نمک، چای کمرنگ، آب و انواع دمنوشها استفاده کنند و سعی کنند آب میوه را با آب مخلوط و مصرف کنند. چراکه با این روش یک دفعه حجم بالای قند وارد بدنشان نمیشود.»
وی بر عدم مصرف قندهای ساده در دوران کرونا تاکید کرد و اظهار داشت: «مصرف قندهای ساده در بدن ایجاد التهاب میکند و افرادی که قند ساده زیاد استفاده میکنند، سرعت حرکت گلبولهای سفیدشان کند میشود.»
عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به شعار جهانی روز و هفته ملی دیابت امسال اشاره کرد و گفت: «امسال در هفته ملی دیابت به پرستاران اشاره شده است. چراکه در همه دنیا گفته میشود ما برای پیشگیری از دیابت نیاز به پرورش تعداد زیادی پرستار داریم تا از آموزشهای صحیح بهره ببرند و این آموزشها جهت پیشگیری از بروز عوارض دیابت به بیماران مبتلا ارائه میشود.»
به گزارش وبدا، سهراب پیشگیری از دیابت را مقدم بر درمان دانست و گفت: «پرستاران میتوانند به بیماران مبتلا به دیابت آموزشهای لازم را بدهند تا این افراد چگونگی کنترل بیماریشان را بیاموزند.»
وی افزود: «10درصد موارد ابتلا به دیابت، از نوع یک و 90 درصد موارد مبتلا از نوع دو است که این نوع به شیوه زندگی و تغذیه ارتباط دارد. اما مهمترین عامل بروز دیابت نوع دو، اضافه وزن است. چرا که عامل به وجود آورنده این نوع دیابت، مقاومت به انسولین است که در این مقاومت چاقی نقش بسزایی دارد.»
این متخصص تغذیه بیان کرد: «در صورتی که نمایه توده بدنی (شاخص اندازه گیری وزن) بیشتر باشد، مقاومت به انسولین نیز شدیدتر میشود و احتمال بروز دیابت نوع دو افزایش پیدا میکند. بنابراین توصیه میشود به افرادی که در خانواده و بستگان درجه یک، بیمار مبتلا به دیابت نوع دو دارند، سعی در حفظ وزن خود در محدوده نرمال کنند که این مورد با تغذیه صحیح و تحت نظر متخصص تغذیه و فعالیت بدنی منظم طی 5 روز در هفته امکان پذیر است.»
سهراب در ادامه تصریح کرد: «براساس مطالعات انجام شده، تعداد زیادی از افرادی که حداقل 50 درصد کربوهیدرات دریافتیشان از انواع تصفیه نشده بوده است و از گوشتهای قرمز و فراوری شده مثل سوسیس و کالباس و روغن جامد مصرف کردند، در بلند مدت مبتلا به دیابت نوع دو شدهاند.»
وی علاوه بر کنترل وزن و فعالیت بدنی منظم، مصرف نان و غلات سبوس دار، انواع سبزیها، کلم، هویج، کرفس و ... به دلیل اثرات آنتی اکسیدانی که دارند را نقش حفاظتی در بروز دیابت نوع دو دانست.
این متخصص تغذیه بر مصرف مایعات به بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی تاکید کرد و گفت: «این بیماران میتوانند از انواع گوشتهای سفید بخصوص ماهی که اثر ضد التهابی در بدن دارند، استفاده کنند و این افراد باید توجه داشته باشند که کربوهیدراتها را از انواعی استفاده کنند که حاوی قند زیاد نباشند.»
سهراب افزود: «بیماران مبتلا به دیابت در دوران کرونایی از دوغ رقیق بدون نمک، چای کمرنگ، آب و انواع دمنوشها استفاده کنند و سعی کنند آب میوه را با آب مخلوط و مصرف کنند. چراکه با این روش یک دفعه حجم بالای قند وارد بدنشان نمیشود.»
وی بر عدم مصرف قندهای ساده در دوران کرونا تاکید کرد و اظهار داشت: «مصرف قندهای ساده در بدن ایجاد التهاب میکند و افرادی که قند ساده زیاد استفاده میکنند، سرعت حرکت گلبولهای سفیدشان کند میشود.»
عضو هیات علمی گروه تغذیه بالینی رژیم درمانی دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ادامه به شعار جهانی روز و هفته ملی دیابت امسال اشاره کرد و گفت: «امسال در هفته ملی دیابت به پرستاران اشاره شده است. چراکه در همه دنیا گفته میشود ما برای پیشگیری از دیابت نیاز به پرورش تعداد زیادی پرستار داریم تا از آموزشهای صحیح بهره ببرند و این آموزشها جهت پیشگیری از بروز عوارض دیابت به بیماران مبتلا ارائه میشود.»
به گزارش وبدا، سهراب پیشگیری از دیابت را مقدم بر درمان دانست و گفت: «پرستاران میتوانند به بیماران مبتلا به دیابت آموزشهای لازم را بدهند تا این افراد چگونگی کنترل بیماریشان را بیاموزند.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد