مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: «در شرایط کرونایی سوء تغذیه در کشور رشدی نداشته است اما چاقی به دلیل اینکه مردم مواد نشاستهای بیشتری میخورند و تحرک بدنی ندارند، رو به افزایش است.»
چاقی بعد از اپیدمی کرونا رو به افزایش است
13 October 2020 ساعت: 13:10
13 October 2020 ساعت: 13:10
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: «در شرایط کرونایی سوء تغذیه در کشور رشدی نداشته است اما چاقی به دلیل اینکه مردم مواد نشاستهای بیشتری میخورند و تحرک بدنی ندارند، رو به افزایش است.»
به گزارش سپید، زهرا عبداللهی روز سه شنبه در نشست خبری آنلاین به مناسبت روز جهانی غذا در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: «ناامنی غذایی در کشور به طور میانگین کمتر از پنج درصد است و در مناطق محروم و کم برخوردار حدود ۱۰ درصد است. گرسنگی و سوء تغذیه ناامنی غذایی است و ما در کشور گرسنگی نداریم اما در زمینه سوءتغذیه مشکل وجود دارد و بسیاری از افراد انرژی و پروتئین را دریافت نمیکنند و کمبودهای تغذیهای دارند.»
وی اظهار داشت: «شیر و لبنیات از غذاهای اصلی برای تغذیه مناسب است. سرانه مصرف این مواد غذایی در کشور کم بوده و طی ۱۰ ساله اخیر شیر و لبنیات کمتر از مقدار توصیه شده مصرف میشود و به نوعی مردم عادت ندارند شیر بخورند و با توجه به اینکه روزانه قیمت این گروه غذایی افزایش مییابد اقشار آسیب پذیر و کم درآمد نیز استفاده از آن را کمتر در سبد خانوار قرار میدهند.»
عبداللهی تاکید کرد: «برای این اقشار باید یارانه مصرف شیر و لبنیات در نظر گرفته شود البته وزارت بهداشت در قالب برنامه حمایت از تغذیه مادران و نوزادان، شیر و لبنیات را در سبد غذایی آنها که از طریق وزارت رفاه انجام میشود، گنجانده است و در نظر داریم اقشار کم درآمد و آسیب پذیر نیز این مواد غذایی را دریافت کنند.»
وی خاطرنشان کرد: «پیشنهادی نیز برای دولت داریم تا بخشی از یارانه روغن و شکر را به شیر و لبنیات اختصاص دهد زیرا شیوع بیماریهای غیرواگیر از جمله قلبی و عروقی، فشارخون بالا و غیره رو به افزایش است و باید برای دهکهای درآمد پایین بخشی از یارانه را به سمت این مواد غذایی و گوشت و تخم مرغ هدایت کرد.»
عبداللهی افزود: «از سوی دیگر مصرف شیر و لبنیات نیاز به فرهنگسازی و آموزش دارد افرادی که توان مالی دارند، کمتر این مواد غذایی را استفاده میکنند، مصرف مردم به سمت نوشابه و نوشیدنیهای غیر سالم رو به افزایش است. بسیاری از کودکان نیز شیر نمیخورند و اصلاح این رفتار به آموزش از طریق رسانهها و صدا و سیما نیاز دارد.»
وی ادامه داد: «سوء تغذیه امری بسیار مهم است و اکنون چهاردرصد کودکان دچار کم وزنی و لاغری هستند، ۲۲ درصد کودکان چاق بوده و در شرایط کرونایی چاقی کودکان زیر پنج سال و نوجوانان رشد ۱۰ درصدی داشته است. مشکلات اقتصادی، افزایش بیکاری و قیمت بالای مواد غذایی بر روند سوء تغذیه تاثیر زیادی میگذارد.»
عبداللهی در مورد مصرف مکملهای ورزشی اظهار داشت: «متاسفانه موارد تقلبی مکملهای ورزشی در بازار وجود دارد و این مکملها خودسرانه مصرف میشوند. هر کسی مجاز به تجویز این مواد نیست و باید زیر نظر کارشناس و متخصص تغذیه تجویز شود.»
وی گفت: «لیست مکملهای مجاز در سایت سازمان غذا و دارو در دسترس است و افراد میتوانند با مراجعه به این سایت از کیفیت مکملهای ورزشی مطلع شوند.»
عبداللهی تصریح کرد: «آمادگی داریم نیازهای کشور در جهت اینکه تولید صنایع غذایی مفید چیست و چه نوع محصولاتی را تولید کنند، به نهادهای مربوطه اعلام کنیم.»
وی خاطرنشان کرد: «در این شرایط بحران کرونا علاوه بر تمام تلاشهایی که انجام میشود؛ مردم باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند فرهنگسازی تغذیه نیز مهم است اگر مردم پیامهای ساده تغذیه را مورد توجه قرار دهند و الگوی غذایی درستی داشته باشند، این امر در کاهش ابتلا به کرونا نیز موثر است. اگر به تغذیه درست توجه نشود فرد دچار سوء تغذیه و کمبود ریزمغذیها میشود و زودتر به کووید19مبتلا و شدت بیماری او نیز زیاد میشود.»ایرنا
وی اظهار داشت: «شیر و لبنیات از غذاهای اصلی برای تغذیه مناسب است. سرانه مصرف این مواد غذایی در کشور کم بوده و طی ۱۰ ساله اخیر شیر و لبنیات کمتر از مقدار توصیه شده مصرف میشود و به نوعی مردم عادت ندارند شیر بخورند و با توجه به اینکه روزانه قیمت این گروه غذایی افزایش مییابد اقشار آسیب پذیر و کم درآمد نیز استفاده از آن را کمتر در سبد خانوار قرار میدهند.»
عبداللهی تاکید کرد: «برای این اقشار باید یارانه مصرف شیر و لبنیات در نظر گرفته شود البته وزارت بهداشت در قالب برنامه حمایت از تغذیه مادران و نوزادان، شیر و لبنیات را در سبد غذایی آنها که از طریق وزارت رفاه انجام میشود، گنجانده است و در نظر داریم اقشار کم درآمد و آسیب پذیر نیز این مواد غذایی را دریافت کنند.»
وی خاطرنشان کرد: «پیشنهادی نیز برای دولت داریم تا بخشی از یارانه روغن و شکر را به شیر و لبنیات اختصاص دهد زیرا شیوع بیماریهای غیرواگیر از جمله قلبی و عروقی، فشارخون بالا و غیره رو به افزایش است و باید برای دهکهای درآمد پایین بخشی از یارانه را به سمت این مواد غذایی و گوشت و تخم مرغ هدایت کرد.»
عبداللهی افزود: «از سوی دیگر مصرف شیر و لبنیات نیاز به فرهنگسازی و آموزش دارد افرادی که توان مالی دارند، کمتر این مواد غذایی را استفاده میکنند، مصرف مردم به سمت نوشابه و نوشیدنیهای غیر سالم رو به افزایش است. بسیاری از کودکان نیز شیر نمیخورند و اصلاح این رفتار به آموزش از طریق رسانهها و صدا و سیما نیاز دارد.»
وی ادامه داد: «سوء تغذیه امری بسیار مهم است و اکنون چهاردرصد کودکان دچار کم وزنی و لاغری هستند، ۲۲ درصد کودکان چاق بوده و در شرایط کرونایی چاقی کودکان زیر پنج سال و نوجوانان رشد ۱۰ درصدی داشته است. مشکلات اقتصادی، افزایش بیکاری و قیمت بالای مواد غذایی بر روند سوء تغذیه تاثیر زیادی میگذارد.»
عبداللهی در مورد مصرف مکملهای ورزشی اظهار داشت: «متاسفانه موارد تقلبی مکملهای ورزشی در بازار وجود دارد و این مکملها خودسرانه مصرف میشوند. هر کسی مجاز به تجویز این مواد نیست و باید زیر نظر کارشناس و متخصص تغذیه تجویز شود.»
وی گفت: «لیست مکملهای مجاز در سایت سازمان غذا و دارو در دسترس است و افراد میتوانند با مراجعه به این سایت از کیفیت مکملهای ورزشی مطلع شوند.»
عبداللهی تصریح کرد: «آمادگی داریم نیازهای کشور در جهت اینکه تولید صنایع غذایی مفید چیست و چه نوع محصولاتی را تولید کنند، به نهادهای مربوطه اعلام کنیم.»
وی خاطرنشان کرد: «در این شرایط بحران کرونا علاوه بر تمام تلاشهایی که انجام میشود؛ مردم باید پروتکلهای بهداشتی را رعایت کنند فرهنگسازی تغذیه نیز مهم است اگر مردم پیامهای ساده تغذیه را مورد توجه قرار دهند و الگوی غذایی درستی داشته باشند، این امر در کاهش ابتلا به کرونا نیز موثر است. اگر به تغذیه درست توجه نشود فرد دچار سوء تغذیه و کمبود ریزمغذیها میشود و زودتر به کووید19مبتلا و شدت بیماری او نیز زیاد میشود.»ایرنا
برچسب ها
دیدگاه کاربران
ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد