پرداخت وام بلاعوض به بیماران وخانواده فوت شدگان کمیته امداد
22 September 2020 ساعت: 08:9



معاون حمایت و سلامت کمیته امداد امام خمینی(ره)، در نشست خبری که روز دوشنبه، ۳۱ شهریورماه برگزار شد، با بیان اینکه این معاونت، بازوی اجرایی کمیته امداد و حوزه مادرتخصصی در ارائه خدمات در چند گروه اصلی است، اظهار کرد:«مددکاری و مشاوره، حمایتهای اجتماعی و معیشتی، بیمه و سلامت، مناطق محروم و مدیریت بحران خدماتی هستند که از سوی این معاونت در کمیته امداد به افراد تحت پوشش داده می‌شود.»
حسین خدرویسی بیان کرد: «بیشترین حجم بودجه امداد و در حدود سه چهارم آن برای امور مددجویی استفاده می‌شود. همچنین حدود یک‌سوم اسناد بالادستی و احکام کمیته امداد مربوط به این حوزه تخصصی است. این معاونت مستقیماً با مددجویان در ارتباط است و صف خدمت به مددجویان در این حوزه اتفاق می‌افتد. همچنین این بخش معین و مرجع در توانمندسازی مددجویان است.»

خدرویسی ادامه داد: «حدود شش هزار مددکار و مشاور متخصص در کل کشور در حال خدمت‌رسانی به دو میلیون و ۵۷۳ هزار خانوار با جمعیت پنج میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت هستند. این مددجویان به صورت تک‌خدمتی و چندخدمتی از خدمات امداد بهره می‌گیرند. از این جمعیت یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر سالمند، یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بانوی سرپرست خانوار، ۴۰۰ هزار نفر دانش‌آموز، بیش از ۸۰ هزار نفر دانشجو و بیش از ۸۰ هزار نفر بیمار صعب‌العلاج هستند. همچنین از این بین تعداد ۱۳۸ هزار و ۵۱۵ هزار مددجو یتیم هستند. ۱۷۴ هزار و ۳۰۷ نفر نیز در طرح محسنین تحت حمایت خدمات ما قرار دارند، طرح محسنین ویژه افرادی است که سرپرستان به هر دلیلی توان حمایت از خانواده خود را ندارند.»

رفع سوء تغذیه مادران باردار در سراسر کشور به کمیته امداد واگذار شد

خدرویسی با اشاره به خدمات مربوط به رفع سوء تغذیه مادران باردار و شیرده تحت حمایت، گفت: «از دیگر خدمات ویژه امسال این است که کل برنامه سوء تغذیه مادران شیرده و باردار در سراسر کشور توسط این نهاد انجام می شود، در این بخش ماهیانه به مادران نیازمند که دچار سوء تغذیه هستند و از طریق مراکز بهداشتی و درمانی سراسر کشور به کمیته امداد معرفی می‌شوند زیر چتر برنامه حمایت غذایی قرار می‌گیرند و این تعاملی است که بین کمیته امداد و بنیاد مستضعفان انجام شده است. همچنین ارائه خدمات ویژه به خانواده‌های پر نوزاد (چندقلو) نیز در حال انجام است.»

معاون حمایت و سلامت کمیته امداد ادامه داد: همچنین بیمه پایه مددجویان به سازمان بیمه سلامت منتقل شده است و برای کمک به هزینه‌های درمانی مددجویان در سراسر کشور دفاتر امداد و واحد‌های درمان ما خدمات تکمیلی به مددجویان ارائه می‌کنند و اعتبارات قابل توجهی در این حوزه در نظر گرفته شده است.»

فعال بودن ستاد پیشگیری و درمان کرونا در کمیته امداد

وی در ادامه به ارائه خدمات این نهاد در حوزه کرونا پرداخت و گفت: «با شیوع بیماری کرونا، کمیته امداد هم‌سو با دولت و ستاد ملی مقابله با کرونا دفاتر مرکزی و استانی ستاد مقابله و پیشگیری تشکیل داد. جامعه هدف این ستاد افراد آسیب‌دیده از این بیماری بودند.»

خدرویسی بیان کرد: «بیماری کرونا می‌توانست جامعه هدف کمیته امداد را به صورت ویژه تحت تاثیر قرار دهد اما خسارت‌های کرونا به مددجویان به واسطه ایجاد این ستاد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در سراسر کشور به حداقل رسید، یکی از اقدامات این بود که به خانوار‌های تحت پوشش امداد که عضوی از خانواده را در اثر کرونا از دست داده بودند، مبلغ ۱۰ میلیون تومان وام بلاعوض پرداخت شد.»

کمیته امداد تنها مسئول رفع فقر نیست

وی با بیان اینکه فقر در جامعه و کشور از شکل تک‌بعدی خارج و چند‌بعدی شده است شده است، گفت: «از طرفی کمیته امداد به تنهایی مسئول رفع فقر و مقابله با محرومیت نیست، اما با افتخار به عنوان یک نهاد پای کار و در خدمت محرومان جامعه است. در حال حاضر برای خدمت‌رسانی به نیازمندان در سراسر کشور با بسیج همه منابع و امکانات مشغول فعالیت هستیم. شرایط سخت اقتصادی طی یک سال اخیر باعث شده روزانه حجمی از مراجعین به کمیته امداد برای دریافت خدمات مراجعه کنند.»

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با تاکید بر اینکه علی‌رغم همه محدودیت‌ها در این سال‌ها تلاش شده است تا از افراد نیازمند حمایت شود، تصریح کرد: «جا دارد در این شرایط به‌ویژه طی یک سال گذشته و امسال از همیاری‌های بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و مراکز نیکوکاری و خیران که همیشه در مقاطع مختلف به کمک ما آمدند تشکر کرده و اعلام کنیم در مرحله اول رزمایش مواسات و همدلی و اطعام حسینی و احسان حسینی بیش از ۳۵۰ میلیارد تومان کمک‌های مردمی جمع‌آوری شد.»

خدرویسی با بیان اینکه کمیته امداد علاوه بر حمایت‌های خدماتی در حوزه اشتغال نیز دستگاه اول و برتر در سال گذشته بوده است، گفت: «امسال و طی شش‌ماه گذشته ۵۳ هزار و ۱۸۷ شغل برای مددجویان کمیته امداد ایجاد شده و خدمت به دانشجویان و دانش‌آموزان جزء برنامه‌های ویژه این نهاد است.»

وی با اشاره به آغاز سال تحصیلی گفت: «قرار است در مهرماه امسال تعداد ۵۰ هزار تبلت در مرحله اول به دانش‌آموزان تحت پوشش و نیازمند تحویل شود و در مراحل بعدی نیز همه دانش‌آموزان نیازمند از سیستم‌های هوشمند برخوردار شوند.»

مستمری مددجویان کمیته امداد چه‌اندازه است؟

وی افزود: «ماهیانه بیش از ۶۴۰ میلیارد تومان به مددجویان تحت پوشش در قالب مستمری پرداخت می‌شود. مددجویان معیشت‌بگیر عادی و عده‌ای از هم‌وطنان در قالب تبصره ۱۴ در قالب هدفمندی یارانه‌ها این مستمری را دریافت می‌کنند. طی این مدت تعداد هشت هزار و ۵۰۰ فقره کمک جهیزیه به مددجویان کمیته امداد اعطا شده و تا پایان سال بیش از ۵۰ هزار فقره کمک جهیزیه ارائه می‌شود و تلاش می‌شود تا پایان امسال پشت نوبتی در دریافت جهیزیه نداشته باشیم. همچنین ۱۱۶ هزار فقره وام کارگشایی به مددجویان پرداخت شد و نیز ۶۷ هزار فقره وام ودیعه مسکن و اجاره مسکن پرداخت شده است. همچنین حدود ۲۵ هزار خانوار از معافیت‌های انشعابات آب، برق، گاز و... بهره‌مند شدند.»

خدرویسی ادامه داد: «تعداد دو هزار و ۳۰۰ نفر مددجوی کمیته امداد از خدمات معافیت نظام وظیفه استفاده کرده‌اند. دو میلیون و ۲۰۰ هزار سبد کالای حمایتی نیز به خانوار‌ها اعطا شده است. همچنین به‌منظور بهینه‌سازی و اثربخشی فعالیت‌ها تلاش کرده‌ایم بخشی از فعالیت‌های خدماتی برون‌سپاری شود، بر همین اساس پرونده خانواده‌های زندانی به سازمان زندان‌ها و پرونده سالمندان نیازمند را به مراکز نیکوکاری و خیریه‌ها واگذار خواهیم کرد.»

ایجاد صندوق بیمه جبران خسارت حوادث برای مددجویان کمیته امداد

معاون حمایت و سلامت کمیته امداد گفت: «در سال جاری صندوق جبران خسارت برای مددجویان ایجاد شد. کمیته امداد به عنوان دستگاه مجری این صندوق را راه‌اندازی کرد و خدماتی فراتر از مراکز بیمه‌ای ارائه می‌کند، بر این اساس هر گونه حادثه‌ای که برای مددجویان پیش آمده باشد می‌توانند از خدمات این صندوق بهره‌مند شوند.»

وی یادآور شد: «در امر مسکن نیز بیش از ۷۰ هزار مورد خدمت در حال ارائه است. برخی از واحد‌های احداثی طی تفاهم‌نامه با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایجاد شده و بخشی نیز با همکاری سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور بوده است. همچنین تکمیل واحد‌های آسیب‌دیده از سیل از جمله برنامه‌های امسال کمیته امداد است. همچنین تلاش می‌کنیم در امر توانمندسازی مددجویان در زمینه مسکن گام‌های بلندی برداریم.»

معاون حمایت و سلامت خانواده کمیته امداد با بیان اینکه مددجویان تحت پوشش نزدیک به ۱۲۰ نوع خدمت دریافت می‌کنند، اظهار کرد: «طی یک سال گذشته ۲۲۴ هزار خانوار تحت پوشش کمیته امداد بر اثر عوامل توانمندسازی از پوشش حمایت کمیته امداد خارج شدند و به همین میزان نیز به تعداد مددجویان اضافه شده است، فقط در شش ماه گذشته ۹۷ هزار خانوار از پوشش کمیته امداد خارج شده‌اند و به همین نسبت خانوار تحت پوشش قرار گرفته‌اند. ۲۴ عامل برای خروج مددجو از حمایت کمیته وجود دارد که یکی از آن‌ها برنامه اشتغال است. برخی به بالای سن قانونی دریافت خدمت می‌رسند و برخی به دلیل ازدواج موفق و یا عوامل دیگری همچون کاریابی، برقراری مستمری، بازگشت سرپرست زندانی به خانواده، بهبودی فرد بیمار تحت پوشش و یا دریافت سهم‌الارث از حمایت کمیته خارج شده‌اند. البته این خروج با دقت انجام می‌شود.»

خدرویسی درباره مبالغ دریافتی مستمری مددجویان نیز گفت: «۱۹۸ هزار تومان دریافتی یک‌نفره مستمری مددجوی ماست و به همین نسبت خانوار‌های پنج‌نفره و بیشتر ۶۱۷ هزار تومان از ما دریافتی دارند. این در کنار سایر خدماتی است که مددجویان دریافت می‌کنند. بیش از ۴۷ درصد مددجویان در نقاط شهری و ۵۳ درصد در نقاط روستایی ساکن‌اند و ۵۳ درصد افراد تحت پوشش کمیته بانوان و ۴۷ درصد نیز آقایان هستند.»
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد