رئیس سازمان اورژانس کشور خبر داد
تخصیص ٣٠ واگن و دو بیمارستان ریلی به اورژانس
12 August 2020 ساعت: 10:8



رییس اورژانس کشور از برنامه سازمان جهت اختصاص ٣٠ واگن و دو بیمارستان ریلی به اورژانس خبر داد.

به گزارش سپید، پیرحسین کولیوند در نشست خبری که صبح روز چهار شنبه برگزار شد، اظهار کرد: «اورژانس کشور اولین بار پس از ریزش سقف فرودگاه تصمیم بر تشکیل آن گرفته شد که پیرو آن هم اورژانس پیش بیمارستانی تشکیل شد. پس از آن در دفاع مقدس اورژانس پیشرفت کرد و بعد از آن مدتی دچار سکون شد.»

وی گفت: «طی سال‌های گذشته قرار شد که اورژانس در قالب یک سازمان فعالیت کند. از زمانی که اورژانس تبدیل به سازمان شد، جزو اولین دستگاه‌های بوده‌ایم که در بلایا، حوادث و اتفاقات حضور داشته‌ایم. در خدمات اورژانس هم همه عدم پاسخگویی‌ها جبران شد و توانسته‌ایم با برنامه‌ریزی دقیق حضور خود را جبران کنیم. سازمان چابک شده است و نیروهای عملیاتی وارد میدان شده‌اند.»

کولیوند افزود: «ما برنامه‌ریزی پنج ساله‌ای داشته‌ایم که تا سال ١۴٠٠ زمان‌بندی برای رسیدن بر بالین بیمار و مصدومان داشته باشیم اما در سال ١٣٩٩ به هدف خود رسیده‌ایم به طوری که در تهران متوسط زمان رسیدن ما ٣٨ دقیقه بود اما حالا حدود ١۴ دقیقه شده است و رسیدن موتور آمبولانس‌ها به محل نیز کمتر از این مقدار است همچنین در جاده‌های روستایی نیز اصلا آماری نداشتیم که در حال حاضر به حدود ٢٠ دقیقه رسیده است.»

وی ادامه داد: «تعداد آمبولانس‌ها نیز افزایش یافت به طوری که حالا با کمبودی مواجه نیستیم. همه این آمبولانس‌ها از برند‌های خوب دنیا هستند.»

رییس اورژانس کشور درباره اورژانس هوایی کشور نیز گفت: «به طور متوسط ۶۵ درصد از بیماران با اورژانس هوایی منتقل شدند و با این اقدام در یکی از شهرها آمار مرگ و میر زنان باردار ۵۵ درصد کاهش یافت.»

کولیوند در ادامه اظهار کرد: «سازمان اورژانس همچنین با سایر قسمت‌ها مثل اداره پیوند همکاری کرده است و سازمان ما در انتقال اعضا نقش موثری دارد و مرز را شکاندیم، به طوری که با اورژانس هوایی عضو را در بهترین شرایط منتقل می‌کنیم.»

رییس سازمان اورژانس کشور افزود: «هنگام اربعین حسینی دو هواپیما را به بیمارستان هوایی تبدیل کردیم که اگر لازم شد استفاده کنیم. این توانمندی‌ها بسیار خوب است که باید به رخ دنیا کشیده شود. در حال حاضر ٣٣٠ دستگاه موتور آمبولانس داریم که معمولا کمتر از ٩ دقیقه به محل می‌رسند. این کیفیت کار را بالا برده و هزینه‌ها را هم کاهش داده است.»

به گفته وی، ۱۰۰۰ دستگاه موتور آمبولانس دیگر را هم قرار داد بستیم و قرار است که به ناوگان اضافه شود.

وی افزود: «اورژانس دریایی را هم راه اندازی کردیم که پنج دستگاه هستند. سه دستگاه در استان هرمزگان هستند و گاهی باید با استفاده از آن‌ها افراد را منتقل کنیم.»

رییس اورژانس کشور با بیان اینکه اورژانس فقیر و غنی نمی‌شناسد، گفت: «اگر تصادفی در جاده‌ها اتفاق می‌افتاد، خدمات اورژانس هوایی هم ارایه می‌شود و در این زمان ما نمی‌بینم که فرد فقیر است، غنی است یا موارد دیگر.»

وی ادامه داد: «در بحث آموزش کارکنان و گروه‌های مختلف برای مردم نیز آموزش‌هایی داشتیم که سطح اطلاعات و آگاهی مردم را افزایش دهیم. در این شرایط مردم هم می‌توانند به ما کمک کنند بنابراین این اقدام موفقیت ما را افزایش می‌دهد. چهارشنبه آخر سال ۹۷ نیز ۶۵ درصد آمار حوادث ما کاهش پیدا کرده بود.»

رییس اورژانس کشور افزود: «سازمان اورژانس هماهنگی‌هایی را ایجاد کرد که دستگاه‌های نوار قلب را طوری راه اندازی کردیم تا اطلاعات و صدا را ارسال کند و نوار قلبی که به صورت الکتریکی گرفته می‌شود را ارسال کند. از این طریق در سکته‌های حاد قلبی انسان‌هایی نجات یافتند.»

کولیوند افزود: «پس از این اقدامات در زمان طلایی اقدامات لازم انجام می‌شود و فرد می‌تواند ادامه حیات دهد. بالغ بر ٩۵ هزار نفر در کمتر از ۶٠ دقیقه این خدمات را به صورت رایگان دریافت می‌کنند که این بسیار ارزشمند است. در سکته‌های مغزی که کد ٧٢۴ است نیز ٧۶٠٠ نفر با تزریق آر تی پی‌ای دیگر فلج نمی‌شود و پس از انتقال مستقیم به کت لب منتقل می‌شوند.»

وی ادامه داد: «سامانه‌های مختلفی را هم راه اندازی کردیم مثل سامانه‌ام سی‌ام سی که طی آن می‌دانیم کدام بیمارستان چند تخت دارد، کدام تخت‌ها خالیست و بر اساس اهدافی که به نفع بیماران باشد آنان را منتقل می‌کنیم.»

کولیوند در ادامه گفت: «سامانه ١١۵ و مانیتورینگ آمبولانس‌ها هستند و از شرایط تمامی آمبولانس‌ها آگاه هستیم. یک اتاق مرکز کنترل هدایت و فرماندهی را هم ایجاد کردیم که کل کشور را رصد می‌کنیم.»

کولیوند ادامه داد: «تیمی را به اسم عملیات ویژه تشکیل دادیم، در واقع کار اصلی ما تعطیلی ناپذیر است بنابراین تصمیم گرفتیم تیم عملیات ویژه‌ای داشته باشیم که این‌ها دوره‌های ویژه‌تری دیدند بنابراین هیچگاه کار اصلی ما عقب نمانده است. علی‌رغم اینکه در بسیاری از موارد اسمی از تکنسین‌های اورژانس دیده نمی‌شود، اقدامات بسیاری انجام می‌شود.»

وی افزود: «امکان ندارد اورژانس گزارشی داشته باشد که فردی برای کرونا آمبولانس درخواست کرده و پوشش داده نشده باشد حتی اضافه بر این انتقال بیماران کرونایی را هم خودمان به عهده گرفتیم.»

کولیوند در ادامه گفت: «از پیشتر ۱۰ درصد آمبولانس‌ها را به این تجهیزات مجهز کردیم لذا کمترین نقص را در این موارد می‌بینیم. در بحث آموزش برای کرونا فعالیت کردیم و به محض اینکه بحث اولین ابتلا به کرونا مطرح شد تماس‌ها چهار برابر شد. بنابراین مرکز دیگری در همین ساختمان احداث کردیم و نیروها به صورت داوطلب آمدند تا اقدامات لازم را انجام دهند.»

رییس اورژانس کشور افزود: «تقریبا شش ماه است که نیروها در آماده باش هستند. در هفته گذشته ١١۵ پروژه افتتاح کردیم و از توسعه‌ها غافل نشدیم.»

وی ادامه داد: «یکی از آن‌ها اورژانس ریلی بود. آرزوی ما داشتن اورژانس ریلی بود که با کمک راه آهن و وزیر راه و همکاری معاونت فنی اورژانس کشور به نتیجه رسید و قرار شد ٣٠ واگن به عنوان اورژانس ریلی داشته باشیم و دو قطار به عنوان بیمارستان ریلی داشته باشیم.»

کولیوند افزود: «پدهای بالگرد اضافه کردیم و ١٠٠٠ دستگاه آمبولانس دیگر را هم قرارداد بستیم، ٢٠ دستگاه اتوبوس آمبولانس را به مناقصه گذاشتیم که آماده‌ایم خریداری کنیم و این امر هزینه‌ها را کاهش و کیفیت را افزایش می‌دهد.»

وی با بیان اینکه ما پرسنل خانم نداشتیم، گفت: «تقریبا ٢ سال پیش اورژانس بانوان را راه اندازی کردیم و با توجه به اینکه برای خدمت رسانی به خانم‌ها در برخی موارد نیروی خانم نداشتیم اما حالا ١٠ آمبولانس ویژه برای این خدمات داریم که مدیریت آن سخت است و باید با اتخاذ راهکارهایی آن را عملی کنیم.»

کولیوند گفت: «می‌خواهیم پرسنل ما به صورت شبانه روز آموزش ببینند که هم از نظر اصول تکنیکی، اخلاقی، فقهی و.. در عملیات مشارکت کنند. یکی از ضرورت‌های کار ما این است که برخی از اصول فقهی را بدانند.»

به گفته وی، تکنسین‌ها بسیار امین هستند و تا به امروز کمترین شکایت را داشتیم. این بیشترین سرمایه برای ما است که آنان انسان‌های مطمئن و امینی هستند. سعی می‌کنیم این را هم روز به روز گسترش دهیم.

کولیوند درباره اینکه سهم اورژانس در خصوص جذب نیروهای جدید چه هست و آیا نیروهای اورژانس مشمول قانون سختی کار می‌شوند یا خیر؟ گفت: «پرسنل اورژانس واقعا کم هستند و واقعیتی است که برای حفظ شرایط فعلی تعداد قابل توجهی نیرو نیاز داریم، اما به ما وعده دادند که هرساله به ما مجوز بدهند نیرو بگیریم که به آن عمل کردند. امسال ۵٠٠ نفر نیرو و ٣۵٠ نفر نیروی قراردادی خواهیم گرفت.»

وی ادامه داد: «از ١٠هزار مجوز جدید نیز حدود ٢٠٠٠نفر سهم اورژانس کشور است، اما علی‌رغم اینکه نیروها کم بوده و ١٩٠٠ نفر نیز به کرونا مبتلا شدند؛ عملا یک ماه از چرخه کار خارج می‌شوند که در این شرایط کار زمین نمانده است.»

کولیوند گفت: «در این مباحث پیگیر حقوق کارکنان هستیم به طوری که نیروها ۵٠ درصد افزایش حقوق پیدا کردند و ما هنوز فکر می‌کنیم که با توجه به نوع شغل کافی نیست. ما به دنبال رفع برخی شبهه‌ها هستیم که از سوی مجلس برخی قوانین را اصلاح کنیم. با برخی روسای کمیسیون‌ها صحبت شده که بتوانیم قوانینی را برای پرسنل اورژانس مصوب کنیم که حق آن‌ها ضایع نشود.»

وی ادامه داد: «همین حالا برای عنوان شهادت کارکنان در دستورالعمل‌ها مسائلی وجود داشت که به آن ورود کردیم و برطرف شد. طبیعتاً هر چه که قانون بگوید باید اجرا کنیم اما تمام تلاش ما این است که قانون‌ها طوری مصوب شود که کارکنان ما از حق خود بهره ببرند.»

کولیوند تصریح کرد: «کار اورژانس واقعا جزو مشاغل سخت است و از کار در معدن سخت‌تر است. نمی‌توان گفت کار تکنسین اورژانس بالینی نیست؛ چرا که تکنسین اورژانس تنهاست و باید مریض را پایدار کند و به بیمارستان برساند. ما پیگیر احقاق حقوق آن‌ها هستیم.»
برچسب ها
دیدگاه کاربران

ممکن است این مطالب هم برای شما مفید باشد